Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI PLANOVI

Bivši HDZ-ovac priprema Bandiću teren u Šibeniku

Neuspjeli pokus na prošlim lokalnim izborima šibenski su SDP-ovci izišli s neobičnom kombinacijom. Kao dogradonačelnika nudili su HDZ-ovca Antona Dobru, ali i bivšu Miss Hrvatske Katarinu Prnjak
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
05.01.2019.
u 19:06

Pregovori između Bandića i Dobre traju, ali je Dobra sklon ideji da prihvati mjesto šefa stranke u Šibeniku

Milan Bandić ne “dela” samo u Saboru gdje je od jednog mandata na neobičan i sumnjiv način došao do čak 13 zastupnika, zbog čega i Uskok radi svoje izvide, i u Zagrebačkoj skupštini gdje je praktički iz bolesničkog kreveta spasio gradski proračun od pada u zadnji čas. Zagrebački gradonačelnik velike planove kuje, kako se može čuti, na razini cijele države. Posebice se to odnosi na Dalmaciju u kojoj u idućim mjesecima planira znatno proširiti stranačku infrastrukturu.

HDZ-ovac na listi SDP-a

Cilj mu je, neslužbeno doznajemo, uz postojeću podružnicu u Splitu osnovati nove ogranke Milan Bandić 365 Stranke rada i solidarnosti u gotovo svakom većem dalmatinskom gradu.

Šibenik je među prvima na popisu i u ovom se trenutku zna da bi šef organizacije trebao biti šibenski ugostitelj, ali i političar Anton Dobra koji je na prošlim lokalnim izborima postao top-tema u državi. Naime, Dobra je bio dugogodišnji HDZ-ovac koji je na prošle lokalne izbore odlučio ići sa SDP-om. I to kao njihovim kandidat za dogradonačelnika. Sada bi Dobra koji ima i mandat u gradskom vijeću u kojem je nezavisni zastupnik, a u koje je ušao s liste SDP-a, mogao postati nova Bandićeva akvizicija.

Neuspjeli pokus na prošlim lokalnim izborima šibenski su SDP-ovci izišli s neobičnom kombinacijom. Kao dogradonačelnika nudili su HDZ-ovca Antona Dobru, ali i bivšu Miss Hrvatske Katarinu Prnjak
1/9

– Našao sam se s nekoliko ljudi iz stranke Milana Bandića, njegovih prvih suradnika. Njihova je ideja da se jača stranačka infrastruktura u gotovo svim dalmatinskim gradovima i zbog toga traže jake karike, ljude koji bi tu politiku mogli predstavljati. Tako su došli i do mene, rekli su da im ja kao vijećnik koji se razumije u gospodarstvo i turizam odgovoram i predložili su mi da uđem u stranku i budem nositelj te ideje u Šibeniku – kaže Dobra.

No ponuda mu se, kaže, sviđa i vjerojatno će je i prihvatiti iako u ovom trenutku pregovori još traju. Na kritike da će mu to biti treća politička opcija ne osvrće se.

– Nisam od onih koji će kazati da je dan ako je noć. Imam svoje mišljenje koje se nisam libio govoriti u HDZ-u što se nekima nije sviđalo. SDP-ovu ponudu da budem kandidat za dogradonačelnika i sam sam, priznajem, smatrao čudnom pričom, ali išao sam u to zbog ljudi. Konkretno zbog Josipa Živkovića koji je bio kandidat za gradonačelnika i koji mi je prijatelj– kaže Dobra.

U Rijeci s nezavisnim Burićem

Još prije Dalmacije Bandić je “pipke” bacio i na Zagorje gdje je nedavno osnovao podružnice, ali i privukao bivše HNS-ovce Anđelka Topolovca, načelnika Općine Radoboj te saborsku zastupnicu Mariju Puh. A na takav recept, da će osnivanjem ogranaka privući u svoje redove i dalmatinske gradske i županijske vijećnike koji su nezadovoljni stanjem u svojim strankama Bandić vjerojatno računa i u Dalmaciji, što bi mu s druge strane moglo otvoriti neke potpuno nove kombinacije. U Rijeci je pak najavio suradnju na svim izborima s nezavisnim Hrvojem Burićem.

– Bandić je svjestan da se ne može prodavati pod novu priču. I zato ne može računati na nove ljude nego traži i nalazi one koji su već nešto bili. I na taj način želi stvarati i pojačavati svoju mrežu koja će mu biti od koristi bez obzira na koje izbore išao. On može ići na bilo koje izbore jer mu pobjeda nije krajnji cilj – kaže politički analitičar Ivica Relković.

Dalmacija mu je tu, dodaje, zanimljiva jer za razliku od Slavonije gdje se morao dogoditi sukob unutar HDZ-a da bi nastao HDSSB u Dalmaciji su birači “na refule” davali priliku nekom trećem poput don Ivana Grubišića, Marijane Puljak i Mosta.

Pogledajte video Bandića u obilasku grada:

Komentara 19

Avatar Leftard_logic
Leftard_logic
19:41 05.01.2019.

Meni je sumnjivo i neobično piskaranje Maretić Žonje, i što ćemo sad

DI
dirižabl
19:38 05.01.2019.

Hdz ovac s liste sdp a prelazi u bm365...... car

AF
AfganistanskiHrvat
20:52 05.01.2019.

Možda Šibenik dobije žičaru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije