Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI SE ČELNIK ČISTOĆE

Bivši gradonačelnik Varaždina natječaj za direktora nazvao farsom, je li raspisan za SDP-ovog kandidata?

Potpisana povelja o prijateljstvu između Varaždina i grada Shaki u Azerbejdžanu
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
24.09.2021.
u 17:28

Kad je Zagrebački Holding raspisivao sličan natječaj za direktore podružnica, to je bila vijest za sve "nacionalne" medije, ali što možemo, Varaždin nije Zagreb, kaže predsjednik NO-a Vjeran Strahonja

Završio je rok za prijave kandidata za novog direkora komunalnog poduzeća Čistoća iz Varaždina. Uz napomenu da slijedi dobre prakse otvorenosti i transparentnosti u javnom sektoru, Nadzorni odbor je raspisao javni, otvoreni natječaj za upravu, odnosno direktora Čistoće.

I ne bi tu bilo ničeg čudnog da otvoreni javni poziv nije objavljen na internetskoj stranici Čistoće, a potom su ga na svojim stranicama prenijeli neki gradovi i općine osnivači poduzeća. Mandat direktora traje pet godina. U pozivu se navodi da Nadzorni odbor može pozvati neke od kandidata koji su poslali pravodobne i potpune prijave na razgovor, te da zadržava pravo poništenja natječaja, a može i bez obrazloženja ne prihvatiti ni jednu dostavljenu ponudu.

To što je objavljen na takav način bilo je dovoljno bivšem gradonačelniku Ivanu Čehoku da natječaj nazove farsom. Umjesto da, smatra Čehok, objave natječaj kako je zakonski nužno, u javnim glasilima, dostupnima svim hrvatskim građanima, gradonačelnik Neven Bosilj i predsjednik Nadzornog odbora Vjeran Strahonja objavili su obavijest na službenim stranicama Čistoće.

Čehok ističe da kao vijećnik nije dobio odgovor na pitanje gdje je natječaj objavljen.

"Naravno, svima je jasno da se od prvoga dana spominje SDP-ov kandidat. Da se natječaj objavio u javnom glasilu, za njega bi znala cijela Hrvatska. Do lipnja 2021. slušali smo kako će se provoditi javni pa i međunarodni natječaji i tražiti menadžeri s međunarodnim iskustvom, sada se za direktora stavlja obavijest na službene stranice koje naravno ne čita nitko izvan Varaždina. A najbolje je ovo: Nadzorni odbor ne mora uopće pozvati sve kandidate, bez obzira ispunjavaju li uvjete, oni mogu pozvati samo neke na razgovor", naveo je Čehok.

Pitanje gdje je sve objavljen natječaj za direktora poslali smo Gradu Varaždinu. Odgovorili su nam da se s tim pitanjem obratimo predsjedniku NO-a Strahonji. On pak nam je odgovorio da je tekst natječaja objavljen na stranicama Čistoće, Grada Varaždina i još nekih gradova i općina koji su suvlasnici poduzeća.

- Koliko sam pratio, vijest i poveznicu na natječaj su objavili mediji koji i inače prate političke i komunalne teme ovog dijela Hrvatske, jer očigledno smatraju da je vijest o otvorenom javnom natječaju za direktora Čistoće od interesa njihovim čitateljima. Kad je Zagrebački Holding raspisivao sličan natječaj za direktore podružnica, to je bila vijest za sve "nacionalne" medije, ali što možemo, Varaždin nije Zagreb - zaključuje Strahonja.

Natječaj je raspisan nakon što je nova vlast prije dva tjedna smijenila direktora Davora Skrozu. 

>> Letovi iz Osijeka za Munchen od 15. studenog


 

Komentara 3

Avatar Besramnik
Besramnik
17:31 24.09.2021.

SDP krade umjereno i sano koliko im treba dok HDZ krade neumjereno i više nego što im treba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije