Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV IVE MILIĆA

Bivši dopredsjednik Gradskog vijeća Trogira od poduzetnika uzeo 25.000 kuna i 2.600 eura

Mito i korupcija
Foto: Thinkstock
1/2
10.06.2018.
u 11:08

Optužen je i da je Brkanu ponudio da će srediti posao za njegova sina, a prema optužnici Brkan mu je u više navrata za sve navedeno predao ukupno 25.000 kuna i 2.600 eura

Ivo Milić (34), nekadašnji dopredsjednik trogirskog Gradskog vijeća te kandidat za trogirskog gradonačelnika na prošlim lokalnim izborima, optužen je za trgovanje utjecajem dok je Vinko Brkan (68), vlasnik tvrtke koja se bavi pražnjenjem septičkih jama, optužen za davanje mita.

Optužnicom, koju je protiv njih dvojice podigao USKOK, Milić se tereti da je od studenog 2015. do 20. travnja 2017., u vrijeme dok je bio tehnički direktor u tvrtki Trogir Holding od Brkana u više navrata tražio novac. Za uzvrat mu je ishodio naplatu potraživanja koje je Brkanova tvrtka imala prema gradu Trogiru. Milić se tereti da je od Brkana u više navrata tražio novac i kako bi Brkanova tvrtka dobila nove poslove ili realizirala postojeće po ugovorima koji su sklopljeni između Brkanove tvrtke i grada Trogira.

Optužen je i da je Brkanu ponudio da će srediti posao za njegova sina, a prema optužnici Brkan mu je u više navrata za sve navedeno predao ukupno 25.000 kuna i 2.600 eura. USKOK u optužnici traže da se taj iznos oduzme, a cijela je ta priča u javnost dospjela lani, kada je Brkan o njoj ne samo progovorio, već je priču o davanju mita potkrijepio i snimkama i fotografijama predaje novca.

- Mjesecima sam davao mito, nekad u kunama, nekad u eurima, tisuće su u pitanju a sada sam odlučio progovoriti jer mi je dosta, ne mogu više. A još kad sam vidio da se čovjek koji me reketario kandidirao za gradonačelnika, mrak mi je pao na oči - izjavio je Brkan za Slobodnu Dalmaciju lani u svibnju. Brkan je novinarima tada ispričao da je njegova tvrtka Brkan Plano poslovala s gradskom tvrtkom Dobrić, koja je Brkanu ostala dužna 2,5 milijuna kuna.

Brkan je potom zatražio stečaj Dobrića, poslovanje Dobrića preuzeo je Trogir Holding. Uz to oko 1,5 milijuna kuna dužan mu je i Grad Trogir, ispričao je lani Brkan novinarima. Tada im je kazao i da mu je sin radio u Trogir Holding od kud je suspendiran nakon što je prijavio inspekciji neke stvari, a vratili su ga na posao nakon što je Brkan Miliću dao novac, koji ga je ovaj tražio da bi mu vratio sina na posao. Brkan je tada ispričao i da je Miliću svaki tjedan davao novac, da bi njegova tvrtka, iako je imala valjan ugovor s Trogir Holdingom, koristila gradsko odlagalište otpada.

 

Ključne riječi

Komentara 14

CH
chanchir
12:51 10.06.2018.

ne zanimaju me ovi lopovi od par tisuca kuna i euri. Di su PARE,bando???

UU
uhljeb u holdingu
11:58 10.06.2018.

Domoljub i vjernik 1/1

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
13:01 10.06.2018.

Sitno je to, Jakovčić kad traži, traži 500 000 e Austrijanca Franza Listza koji ga prijavio al ne smiješ udbu dirat za nagradu ga skloniš kao zastupnika u EU parlament... sad konačno može vraćat kredit cca 50000 kn mjesečno aa kako je prije zo godinama radio uz saborsku plaću od 17000 kn zna samo on ? 😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije