Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE MLADENU JOZINOVIĆU

Bivši direktor optužen za isplatu bonusa i krivotvorenje diplome tvrdi da nije kriv

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/2
29.01.2021.
u 15:30

Nakon što se doznalo da si je isplatio milijunski bonus, Jozinović je smijenjen, a danas radi kao konzultant

Mladen Jozinović, bivši direktor tvrtki Piškorinica i Piškornica-sanacijsko odlagalište, rekao je na početku suđenja na Županijskom sudu u Varaždinu da se ne osjeća krivim ni po jednoj točki optužnice.

DORH ga tereti za počinjenje produljenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju jer si je od 15. srpnja 2016. do 15. studenog 2017. godine pribavio nepripadnu imovinsku korist od oko 1,5 milijuna kuna. Uz to, optužen je da je prilikom zapošljavanja predao krivotvorenu diplomu Fakulteta prometnih znanosti, a po struci je elektrotehničar.

U DORH-u tvrde da je neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca tvrtke u vlastitu korist, prikazujući ih kao plaćanje temeljem ugovora o djelu, isplatu naknade za obavljanje poslova direktora i nagradu za pozitivan financijski rezultat poslovanja, iako je znao da na takve isplate nije imao pravo, niti pak je za njih ishodio suglasnosti nadzornog odbora i skupštine društva.

Vlasnici poduzeća su, podsjetimo, četiri županije i općina Koprivnički Ivanec, na području koje se regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica i nalazi. Jozinović je ugovore potpisao sam sa sobom.

Nakon što se doznalo da si je isplatio milijunski bonus, Jozinović je smijenjen. Danas radi kao konzultant.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije