Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKO MOSLAVINA

Bivši direktor optužen da je kupio kamion za pražnjenje nepostojećih spremnika

Foto: Večernji list
20.02.2019.
u 12:15

Neistinit dokumet sastavila je šefica računovodstva, a sve kako bi mogli dobiti kredit u poslovnoj banci.

Bivšeg direktora gradske komunalne tvrtke Eko Moslavina Kutina Slavka Sokola (69) policija sumnjiči da je tu tvrtku oštetio za 2,752.505 kuna tijekom 2017. godine, kupivši za tvrtku nepotrebni kamion.

A u tome mu je pomogla devet godina mlađa šefica računovodstva u istoj tvrtki, s kojom je rodbinski povezan. Istragu protiv njih dvoje policijski su službenici proveli na temelju naloga Županijskog državnog odvjetništva u Sisku.

Pri tome je utvrđeno kako je 69-godišnji Sokol, kao direktor kutinske tvrtke, u prethodnom dogovoru sa 60-godišnjom voditeljicom u toj tvrtki, dogovorio da ona sastavi neistinit dokument na temelju kojeg je on sastavio poslovno izvješće za 2016. u kojem su neistinito prikazali kako je tvrtka poslovala s dobiti od 132.750 kuna, a ne stvarnim gubitkom od 1,099.918 kuna.

A razlog zbog čega je direktor lažirao dobit je taj kako bi tvrtka mogla od poslovne banke dobiti kredit za kupnju specijalnog kamiona za pražnjenje podzemnih spremnika. Štos je što na području kojeg Eko Moslavina pokriva – ne postoje takvi podzemni spremnici.

No, Sokol je vozilo vrijedno 2,7 milijuna kuna, kupio putem financijskog leasinga početkom kolovoza 2017., neposredno prije nego će biti smijenjen s te pozicije. Za kupnju vozila, kao i za dugoročno zaduživanje tvrtke, nije pribavio suglasnost većinskog vlasnika oštećene tvrtke – Grada Kutine.

– Te godine ti polupodzemni spremnici nisu ni bili u planu nabave. Mi smo sada pokrenuli njihovu nabavu jer, eto, kupili smo vozilo za to pa je logično da nešto i radi. Vozilo je skupo, specifično i nismo ga mogli preprodati – rekla nam je sadašnja direktorica Eko Moslavine Adrijana Cvrtila.

Motivi zbog čega se Sokol odlučio na kupnju skupog vozila, doznajemo, predmet su daljnje istrage. Za sada je policija protiv Sokola i 60-godišnjakinje (za pomaganje) podnijela kaznene prijave za 
zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne
 isprave.

Afere SMS - izjave odvjetnika

Ključne riječi

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije