Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zloporaba položaja

Bivši dekan kaže da je sve radio po ovlastima

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
15.04.2015.
u 16:16

USKOK Buklijaša tereti i da je na račun fakulteta nabavio 85.000 eura vrijednu toyotu land cruiser, koju je koristio u privatne svrhe

– Časna sutkinjo, nisam kriv! – kazao je Boris Buklijaš, bivši dekan Pravnog fakulteta u Splitu i bivši član Državnog sudbenog vijeća, kojem je jučer na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje jer ga USKOK tereti da je raznim malverzacijama Pravni fakultet u Splitu oštetio za oko milijun kuna.

S njim su bili optuženi i Ivan Nikolić, Renato Doždor i Branko Perica, koje se teretilo za pomaganje u zloporabi položaja. No njih su trojica lani u rujnu priznala krivnju i osuđena su na temelju sporazuma s USKOK-om. Što se tiče Buklijaša, njega USKOK tereti da je preko spomenute trojice poduzetnika izvlačio novac i to tako da su oni napuhavali cijene radova koje su izvodili na fakultetu.

Osim za to, USKOK Buklijaša tereti i da je na račun fakulteta nabavio 85.000 eura vrijednu toyotu land cruiser, koju je koristio u privatne svrhe. Rate leasinga i sve ostale troškove tog vozila snosio je fakultet. Tereti ga se i da je lažirao putne naloge te za zapošljavanje dvaju referenata koji nisu imali uvjete. U svom uvodnom govoru tužiteljstvo je navelo da će dokazati sve navode optužnice, a obrana tvrdi da Buklijaš nije počinio kaznena djela ni izašao iz okvira ovlasti koje je imao kao dekan fakulteta.

>> Boris Buklijaš ispitan u Odvjetništvu i pušten na slobodu

Ključne riječi

Komentara 1

SS
sokac sa drave
18:26 15.04.2015.

Tamo Jerolimov u Splitu Buklijas.Zajednicki nazivnik im je Kamenjarci,rak rana nasega drustva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije