Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'KNJIGA SNOVA'

Bivši čelnik Vodafonea predstavio program za spas Italije

Italija
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
11.06.2020.
u 10:15

Između ostaloga donijet će se i zakon za rad na daljinu u svim sektorima.

Italija bi do 2022. trebala provesti opsežne društvene reforme. Nalazi se na raskrižju, kao, uostalom, sve države pogođene epidemijom koronavirusa i time povezanom ekonomskom krizom. Potrebne su promjene.

Početkom ožujka premijer lijevog centra Giuseppe Conte angažirao je ekonomske stručnjake na čelu s menadžerom Vittorijem Colaom, koji je, među ostalim, bio šef Vodafonea, da pripreme program za poslije pandemije. Sada je, nakon više od dva mjeseca rada, Colao predao dokument sa 102 prijedloga za pokretanje Italije.

Neki su odmah taj dokument nazvali “knjigom snova”. Prijedlozi su podijeljeni u tri skupine: digitalizacija i inovacija javnog i privatnog sektora; zelena revolucija; ravnopravnost spolova (za Italiju to znači davati veću ulogu ženama) i uključivanje. Između ostaloga donijet će se i zakon za rad na daljinu u svim sektorima.

Komentara 1

DU
Deleted user
16:47 11.06.2020.

Italija je već dvije godine u recesiji problem su gurali pod tepih korona je samo izgovor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije