Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kadri Veseli

Bivši čelnik obavještajne službe izabran za predsjednika vladajuće stranke Kosova

Kadri Veseli
screenshot/youtube
07.05.2016.
u 22:38

Kadri Veseli obvezao se nastaviti "trajni savez sa Sjedinjenim Državama" i "prozapadnu" orijentaciju Kosova.

Kadri Veseli, bivši čelnik obavještajne službe,izabran je za predsjednika vladajuće Demokratske stranke Kosova (PDK) naslijedivši Hashima Thacija koji je početkom travnja preuzeo predsjedničku dužnost.  Izabran jednoglasno na konvenciji PDK-a u Prištini Kadri Veseli obvezao se nastaviti  "trajni savez sa Sjedinjenim Državama" i "prozapadnu" orijentaciju Kosova. 

Vrlo blizak suradnik Hashima Thacija, Kadri Veseli je bio visoki dužnosnik Oslobodilačke vojske Kosova (UCK) u kojoj je bio voditelj obavještajne službe (SHIK), službeno ugašene 2008.  Ime Kadrija Veselog spominje se uz Thacijevo u izvješću Vijeća Europe u aferi trgovine ljudskim organima, uglavnom srpskih zatvorenika, tijekom rata na Kosovu 1989.-1999. Thaci, kojemu je ugled narušen tim izvješćem iz 2010., odbacuje sve optužbe.

Posebni sud za ratne zločine koje je počinila kosovska strana, trebao bi se uspostaviti ove godine u Den Haagu i istražiti politička ubojstva u koje je mogao biti upleten SHIK.

>>Hashim Thaci: Kosovo zaslužuje članstvo u Fifi i Uefi

Komentara 2

PJ
Pjesnik
00:03 08.05.2016.

Hoće li se ovaj sviđati Haradinaju

GV
golub Vaso
10:07 08.05.2016.

mafia

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije