Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE ZA NESREĆU

Bivši bubnjar Parnog valjka pijan i drogiran ubio pješaka

Dražen Scholz
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/2
06.02.2019.
u 17:46

U pijanom stanju i pod utjecajem kokaina naletio je na pješaka i usmrtio ga na licu mjesta.

S vidljivim osjećajem nelagode, kao da bi u tom trenutku najradije postao nevidljiv, sjedio je u srijedu na stolcu u kutu sudnice zagrebačkoga Općinskog kaznenog suda bivši bubnjar Parnog valjka Dražen Scholz (57) dok je slušao dvoje svjedoka kako govore o mučnim scenama koje su se odigrale tog 22. rujna 2017. oko 5 sati ujutro.

Naime, Scholzu se trenutačno sudi jer je tog dana pijan i pod utjecajem kokaina naletio na pješaka Vjerana Dasovića (34) koji je prelazio preko pješačkog prijelaza i usmrtio ga, a potom pobjegao s mjesta nesreće.

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

– Začula sam snažan udarac. Okrenula sam se u svoju lijevu stranu i vidjela čovjeka koji leti i pada na tlo. Bio je još živ, sklupčan na cesti, a jedna noga bila mu je na zebri. Vidjela sam i jedan tamniji auto koji je nakon toga otišao putem Graberja. Nazvala sam hitnu i pokušavala pomoći tom čovjeku, a on je cijelo vrijeme krvario iz usta i u jednom trenutku počeo je i jako hroptati – prepričala je svjedokinja, a sličan iskaz dao je i drugi svjedok.

Schulz je krv i urin dao s odmakom od 8 i pol sati zakašnjenja.

Zabio se u policijski automobil

Komentara 19

Avatar rubinet
rubinet
18:42 06.02.2019.

"S vidljivim osjećajem nelagode " I što sad? Treba li ga osloboditi?

ST
starsandstripes
18:29 06.02.2019.

za bjezanje odmah 5 godina a tek onda sudjenje za drugo

Avatar FranjoJosip
FranjoJosip
18:42 06.02.2019.

Dakle ovo je vec pravomocna presuda? Jer VL uvijek pise "mozda, ako se dokaze, itd"? Daj pojasnite, isto pojasnite zakaj ide jedan tretman jednima, a drugi drugima?? Sav sam u cudu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije