Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIT

Bivši branitelj i teški invalid odbio vojnu mirovinu, a sada ga deložirali iz kuće

Beskućnik/Ilustracija
Foto: Getty
03.10.2018.
u 10:22

Prodanović je dodao i kako mu je jedino pomogao ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji mu je nakon pisma i apela uplatio 1500 kuna na račun

Dragoslav Prodanović bivši je hrvatski branitelj i 80-postotni invalid, pripadnik 114. i 141. brigade HV-a, a poslije i 9. bojne HOS-a. 

Branio je Hrvatsku od agresije, a s prvim hladnim danima 2018. godine ostao je bez krova nad glavom nakon što ga je iz rodne kuće u Bilanovoj 1 u splitskom Varošu, na temelju pravomoćne sudske presude, deložirao Dušan Duško Rubić, bivši suprug njegove pokojne majke Ivanke, piše Slobodna Dalmacija.

Dvor kuće nalazio se u vlasništvu Grada Splita pa se Prodanović tamo "nastanio" pod vedrim nebom. 

– Otkad su me izbacili iz kuće izgubio sam 10 kilograma. Svaki dan idem na previjanje jer se bojim da se rana ne bi inficirala zbog uvjeta u kojima živim. Zima ide i bojim se kako ću preživjeti – rekao je Prodanović za Slobodnu Dalmaciju.

Rana o kojoj priča iz Domovinskog je rata zbog metka zaostalog u nozi te se kreće uz pomoć dviju štaka.

Prodanović je dodao i kako mu je jedino pomogao ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, koji mu je nakon pisma i apela uplatio 1500 kuna na račun.

– To što mi je država ponudila da me smjesti u neku obitelj u Lici, to neću ni računati kao nešto ozbiljno. Da idem negdje izvan Splita, ne dolazi u obzir. Ja ovdje moram biti i zbog pravne bitke koju vodim, ali i zbog svojeg sina kojemu sam potreban – smatra Prodanović.

Danas ga hrani Caritas, čiji mu volonteri donose jedan obrok dnevno. Za ostalo se sam snalazi ili uz pomoć poznanika, isto kao i za odjeću, a njegova je ostala u kući jer je imao samo nekoliko minuta da spremi ono najosnovnije.  Iz ponosa nije želio nakon rata ništa uzeti od države, pa ni mirovinu, tako da je ostao i bez tih primanja.

Ipak, na kraju dodaje da ga najviše boli vidjeti nepoznate ljude koji dolaze i pregledavaju po njegovu dojučerašnjem domu. Njemu se ne javljaju, pa pretpostavlja da je riječ o zainteresiranim kupcima koje šalje Rubić.


 

Komentara 6

BA
bajos
10:56 03.10.2018.

Bitno da kojekakvo doslje iz bosne koji samo kazu da su bili u ratu biraju stanove po zagrebu koje zele..

DU
Deleted user
10:54 03.10.2018.

što se taj sin ne nađe ocu i primi ga sebi - djeca su dužna pomoći roditelje

KR
Krotila
11:13 03.10.2018.

ni jedan hrvatski branitelj ne smije biti ne zbrinUt i ostavljen na milost i ne milost sudbini,kao i svaki hrvatski građanin,država ne fUnkcionira,IZDAJA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije