Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iznio detalje

Bivši blagajnik HAC-a otkrio kako se krao novac na naplatnim postajama

Bivši blagajnik HAC-a
Foto: RTL
02.03.2018.
u 21:43

Ispričao je i kako su se neki kolege vraćali s godišnjih odmora kada bi im nedostajalo novca pa bi se vratili u smjenu.

Bivši blagajnik Hrvatskih autocesta otkrio je kako su on i neki kolege radeći na naplatnim postajama godinama krali na desetke tisuća kuna od cestarine koje se naplaćuju vozačima. 

'Na većoj naplatnoj postaji, kada je promet pojačan preko ljeta, blagajnik je mogao u 20 smjena uzeti po 20 tisuća kuna. Bez problema', ispričao je bivši blagajnik za RTL Danas. On je jedan od nekolicine blagajnika koji su zbog tih radnji dobili otkaz, no on kaže da mu se isplatilo

Otkrio je i kako su se te krađe izvodile. Prvo se moraju nabaviti prekodirane kartice iz najbliže naplatne postaje. Primjerice, cestarina za automobil koji iz Zagreba putuje do izlaza Slavonski Brod istok iznosi 87 kuna. Blagajnik bi vozaču naplatio taj iznos, ali onda prekodiranom karticom lažirao da dolazi sa susjedne postaje, što iznosi 5 kuna. Razliku od 82 kune zadržao bi za sebe. I tako godinama.

Ispričao je i kako su se neki kolege vraćali s godišnjih odmora kada bi im nedostajalo novca pa bi se vratili u smjenu. 'Ljudima se osladio novac. Tako da mu je žao propustiti dvije smjene da netko drugi uzme pare, a on je na moru. On se vrati, odradi to i onda ode ponovno na more', ispričao je RTL-ov sugovornik. 

Zanimljivo je da, iako se u naplati cestarine godišnje vrte milijarde kuna, HAC i dalje nije obveznik fiskalizacije.

Komentara 117

PR
prajdali100
22:32 02.03.2018.

Svima usta puna Hrvatske a svaka gnjida koristi svaku priliku da je pokrade, osakati, oslabi...Prokleti bili! Kakvi su divni ljudi život za NjU dali a što se Danas događa !!! Kad vidim one u Saboru uffffffffffffffff.

Avatar rubinet
rubinet
22:00 02.03.2018.

eto zašto hrvatske autoceste ne donose dobit ..lupež do lupeža

KR
krka
22:40 02.03.2018.

ako blagajnik u naplatnoj kućici krade, što tek rade oni koji su na rukovodećim mjestima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije