Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRHOVNI SUD

Bivšem šefu Službe organiziranog kriminaliteta Dolačkom potvrđena kazna od šest godina zatvora

Zagreb: Željko Dolački dobio šest godina zatvora i mora vratiti 3.32 milijuna kuna
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/3
25.02.2021.
u 15:07

Teretilo ga se da je fingirao provalu u svoj ured, kako bi prikrio da su iz sefa u tom uredu nestali novac i zlato

Željku Dolačkom, bivšem voditelju Službe organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke, Vrhovni sud potvrdio je nepravomoćnu presudu kojom je osuđen na šest godina zatvora zbog zloporabe položaja i oblasti.  Oduzeta mu je i 3,3 milijuna kuna.  Teretilo ga se da je fingirao provalu u svoj ured, kako bi prikrio da su iz sefa u tom uredu nestali novac i zlato koji su bili oduzeti u raznim kriminalističkim obradama.

Prema optužnici on je i novac i zlato, vrijedno najmanje 3,3 milijuna kuna, zadržao za sebe, a tijekom pretrage njegove kuće, nakon što je uhićen, ni novac ni zlato nisu nađeni.

Obrazlažući svoju odluku, Vrhovni sud je naveo kako smatra da izrečena kazna nije ni prestroga ni preblaga. Dolačkom je olakotno cijenjeno što je otac troje djece.

-  Iako je do sada neosuđivan, od ovako visoko pozicioniranog policijskog službenika neosuđivanost se i očekuje pa ta okolnost ovdje ne smije imati znatan utjecaj na odmjeravanje visine kazne. S druge strane, kao otegotno je cijenjeno da je optuženik svojim postupkom nanio sramotu policiji koja je upravo zadužena za sprečavanje kriminalnih aktivnosti. Njegov postupak ima utjecaj i na povjerenje građana u tu instituciju. Način počinjenja kaznenog djela u kojem je podmetao materijalne dokaze radi odvraćanja istrage prema sebi upućuje na određen stupanj drskosti i potpuno nekritičan odnos prema počinjenom  djelu - navodi se u obrazloženju presude. 

 

Gordan Jandroković: Vidio sam Stankovićevu objavu, potpuno ga razumijem

Komentara 2

HA
hanic
22:56 25.02.2021.

Diletant... malo je dobio

PO
pole
11:59 26.02.2021.

Glavni SDP-ov policajac.... A ključno je pitanje, zašto su ti dokazi uništeni tj. koji se "uzgajivači lipicanera" tu štite??? Neki kuolari pričaju, da je cilj bio zaštita pokojnog brata Zorana Milanovića od kaznenog progona... Isti ti kuolari bruje da se SDP financira sumnjivim novcem nekih interesnih grupa, porjeklom čak iz Albanije isl....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije