Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zloporabio položaj

Bivšem HDZ-ovom načelniku Tisna Josi Stegiću dvije godine zatvora

JOSO STEGIĆ
Duško Jaramaz/PIXSELL
08.06.2012.
u 23:41

Je li normalno da netko ošteti državni proračun za 64 milijuna kuna, kao što je bilo u Hrvatskim šumama, i dobije 10 mjeseci uvjetne kazne, a ja za rješenje o radnom vremenu dobijem kaznu zatvora uvjetno na dvije godine, upitao je Stegić.

Joso Stegić, dugogodišnji hadezeovac i bivši načelnik općine Tisno na otoku Murteru, u petak je nepravomoćno uvjetno osuđen na dvije godine zatvora zbog zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja na Općinskom sudu u Splitu.

Slobodna Dalmacija piše da je Stegić osuđen jer je pogodovao vlasniku mjesnog lokala “Desperado”, Đuliju Jovanoviću i to tako što je naredio općinskim službama da antidatiraju rješenje kojim se noćnom baru “Desperado” dopušta produženi rad, a koje je kasnije i sam potpisao.

Stegić je prijatelju pomogao u vrijeme špice turističke sezone 2006. godine. Nakon prijave sumještana, inspekcija je provela istragu u Jovanovićevom noćnom baru te zbog nedopuštenog prekoračenja radnog vremena izdala rješenje o jednomjesečnoj zabrani rada te zapečatila lokal. U slučaj se tada upetljao Stegić te naredio sporno krivotvorenje koje je obustavilo zabranu inspekcije.

- Na takvu presudu nemam komentara. To je katastrofa za koju mogu zahvaliti Dragi Piriji, direktoru “Školjića” iz Jezera i još nekim Jezeranima koji su alarmirali policiju jer im je smetala muzika iz Desperada. A ja vas pitam, je li to normalno da netko ošteti državni proračun za 64 milijuna kuna, kao što je bilo u Hrvatskim šumama, i dobije 10 mjeseci uvjetne kazne, a ja za rješenje o radnom vremenu ugostiteljskog objekta dobijem kaznu zatvora uvjetno na dvije godine? - komentirao je presudu ogorčeni bivši načelnik Tisna Stegić.

Komentara 9

Avatar MENSA
MENSA
07:50 09.06.2012.

POTPUNO U PRAVU! Čovjek je potpuno u pravu! A što li tek reći na one koji npr. nisu platili kaznu za krivo parkiranje i to im je jedini "grijeh" u životu? Završit će u buksi ako ne plate....to je sigurno.. I za takve "grešnike" nema uvjetne, a ovo.......???!!! Ma jeb*š ovakvu državu! Da se sad vrati 91....... ni sam neznam što bi, ali.....dragovoljac više bio ne bi!!!!

KA
Karizma
08:03 09.06.2012.

To je u redu Stegicu jer ti ne sjedis u Sheratonu i sa majstorima na dogovaras visinu kazne i provizije.Za stetu drzavnog proracuna od 64 milijuna bi u svim drzavama svijeta dobio 20 godina robije a ne uvjetnu kaznu.To znaci da makstori dobro rade.

HO
horacio
07:23 09.06.2012.

Pa zbilja ta država nije normalna. Umjesto da ga nagrade oni ga kazne :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije