Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požar na Braču

Radovanu Ortynskom zapaljena kuća: 'Vidjeli smo krvave mrlje po zidovima'

Radovan Ortynski
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
02.04.2017.
u 16:45

Ortynski je bivši državni odvjetnik, a tu je funkciju obnašao 14 mjeseci početkom 2000-ih. Istraživao je tzv. zločinačku organizaciju.

Obiteljska kuća Radovana Ortynskog, bivšeg državnog odvjetnika, izgorjela je u požaru koji je sinoć u 21.30 izbio u Postirama na Braču, a prve indicije upućuju da je požar bio podmetnut. Dojavu o požaru dobili su brački vatrogasci, a kada su došli na požarište, vidjeli su dvokatnicu u plamenu. Do tog trenutka vatra je gotovo potpuno progutala prizemlje kuće, a ono što je privuklo pozornost vatrogasaca bili su tragovi krvi u dvorištu.

– Vidjeli smo tragove krvi na zemlji te krvave mrlje po zidovima. Prvo smo mislili da je netko ozlijeđen u kući. Pratili smo tragove nekih 300, 400 metra do obližnje šume, nakon čega smo ih izgubili. O tome smo izvijestili i policiju. Nismo znali ima li koga u kući, a kada smo ušli unutra, osjetili smo jak miris benzina. Na drugom katu našli smo kanistre, a vrata su bila otključana i ključ je bio u bravi. Zbog toga smo posumnjali da je riječ o podmetnutom požaru – kažu u DVD-u Supetar.

S obzirom na jačinu požara koju su zatekli kada su stigli na intervenciju, vatrogasci sumnjaju da je, osim benzina, korištena i neka eksplozivna tvar. Jesu li njihove sumnje opravdane, trebalo bi se utvrditi policijskim očevidom. A njime bi se trebalo utvrditi i kome pripadaju tragovi krvi nađeni u dvorištu. U splitskoj policiji pak kažu da su jučer okončali očevid te da sve izvide vezane za požar vodi splitsko tužiteljstvo.

Radovan Ortynski posljednjih se godina rijetko pojavljuje u javnosti, a dužnost državnog odvjetnika obnašao je od 2001. do 2002. Nakon samo 14 mjeseci na toj funkciji dao je ostavku. Prije toga bio je dugogodišnji istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda, a najpoznatija istraga koju je provodio bila je ona protiv tzv. zločinačke organizacije.      

> > U dvadesetak minuta vatra je progutala sve što su gradili

Komentara 12

Avatar navijač
navijač
17:37 02.04.2017.

Ih naći će njih Orepić dok kažeš keks.

LU
lunar777
17:01 02.04.2017.

Nije to od mafije, nego od struktura bivšeg (sadašnjeg?) komunističkog sustava... imao bi on što reći o mnogočemu ali se čovjek povukao..

Avatar WindFucker
WindFucker
13:21 02.04.2017.

A od kud mu vikendica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije