Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUNIŠTIVI MENADŽER

Bivšem direktoru tvrtka u stečaju mora platiti 2,8 milijuna kuna bonusa

Milan Horvat
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
12.11.2019.
u 19:01

Tvrtka je u stečaj otišla u srpnju 2012. godine, a njezin bivši menadžer bonus će dobiti za dobro poslovanje u – 2006. godini!

Bivši čelnik varaždinske Fime i Validusa Milan Horvat uspio je dokazati kako mu Validus u stečaju duguje 2,8 milijuna kuna menadžerske nagrade za uspješno poslovanje u 2006. godini.

Validus je u stečaju završio u srpnju 2012. godine, a stečajni upravitelj potom je osporio Horvatovu tražbinu tvrdeći da mu je taj iznos namiren u dionicama Validusa. No, kontroverzni menadžer dokazao je suprotno, pa su mu tražbinu na koncu priznali.

Glavna skupština Validusa donijela je odluku da se zbog 30 milijuna kuna ostvarene neto dobiti u 2006. godini menadžeri nagrade s ukupno 5,4 milijuna kuna, i to dodjelom dionica.

No, Horvat nikad nije uspio na svoje ime upisati dionice vrijedne njegova bonusa u iznosu od 2,8 milijuna kuna. Zato mu stečajni upravitelj Validusa Nenad Homar iz Koprivnice sada mora priznati tražbinu.

Horvat je tražio i isplatu dividende za 2006. godinu u iznosu od 144.000 kuna, ali taj zahtjev je na koncu povukao. Osim bonusa, Validus u stečaju mora mu namiriti i čak 155.000 kuna troškova sudskog postupka.

Milan Horvat bio je na čelu tvrtke Fima Validus do listopada 2009. godine. Isti je mjesec bio uhićen zajedno s bivšim Podravkinim menadžerima u velikoj aferi Spice koja je nepravomoćno okončana oslobađajućim presudama.

Za kriznog upravitelja Validusa potom je imenovan Vladimir Šelebaj Sellier, ali i on biva uhićen tijekom 2011. godine zbog afere Core media.

Validus je imao vrijednu imovinu: dionice rovinjske Mirne, lanca hotela Helios Faros, mljekare Mils, Varteksa, Varaždinske banke, mnogo atraktivnih nekretnina. No, veći je dio završio u rukama vjerovnika, poput Mirne koja je prešla u vlasništvo Podravke.

Prema lanjskim poslovnim izvještajima, kapital Validusa u stečaju iznosu 270 milijuna kuna, dok su preneseni gubici već skočili na 300 milijuna kuna. Porezni dug iznosi 20 milijuna kuna, a ukupna dugotrajna imovina za prodaju vrijedna je 40 milijuna kuna.

Horvat, čini se, očekuje naplatu barem dijela svoje tražbine od 2,8 milijuna kuna. U kojem postotku, zasad nije poznato.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar KOMENTAR
KOMENTAR
20:10 12.11.2019.

Lopov menadžer podmitio lopove u krivosuđu i rezultat je tu. I tako sve u krug.

GE
generacija57
20:07 12.11.2019.

Što radi porezna kad imaju tolike dugove,da to naplate zbilja bi bili Švicarska.

AN
antonelić
19:35 12.11.2019.

sve sami vrhunski menađeri , a svi su bivši uhićenici ... btw. da nisu možda i bivši članovi ... ? ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije