Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stranačke veze

Bivšeg šefa Vodovoda kolega iz HDZ-a u HC-u zaposlio bez natječaja

željko lijić
Davor Javorović/VLM
15.10.2009.
u 19:16

– Nije bilo natječaja, ali ni ja nisam tako zaposlen! Istina, predložio sam ga jer nam je trebao nadzorni inženjer – kaže član uprave Hrvatskih cesta J. Škorić.

Željko Lijić, član HDZ-a i bivši direktor Vodovoda Osijek koji je smijenjen nakon lokalnih izbora, zaposlen je u osječkoj ispostavi Hrvatskih cesta bez javnog natječaja, ali i bez iskustva u cestarskim poslovima. Lijić je, naime, cijeli svoj radni vijek, punih 16 godina, proveo u Vodovodu, a na novo radno mjesto došao je 1. listopada. Večernjakov izvor tvrdi kako je Lijića u tu državnu tvrtku po političkoj liniji “uhljebio” član uprave HC-a i stranački kolega Josip Škorić koji ga je “postavio i za čelnika Vodovoda”. Zarađivat će, doznajemo, oko 10.000 kuna na mjesec.

Natječaj i nije potreban
– Nije bilo natječaja, ali ni ja nisam zaposlen natječajem, nego sam predao molbu. Istina, ja sam ga predložio, ali zato što nam je trebao nadzorni inženjer, a on nije pekar, nego ovlašteni inženjer građevinarstva sa stručnim ispitom kakvih na zavodu nema. Nismo mogli naći stručniju osobu – tvrdi Škorić. Lijićev je posao nadzor u održavanju cesta.

– Planirao sam prijeći u HC prije nego što sam postao direktor Vodovoda, u kojem sam radio cijeli radni vijek, 16 godina. Ispunjavam sve uvjete i nema potrebe za natječajem. Što bih trebao, da kao dragovoljac Domovinskog rata crkavam od gladi na birou? – komentirao je Lijić. Tvrdi da ne zna kolika mu je plaća jer je još nije dobio. Na pitanje kolika je plaća inženjera u tvrtki, u HC-u smo dobili različite odgovore – od 7000 do 9000 kuna. Kako je moguće da u vrijeme krize i suprotno naputku Vlade da ne smije biti zapošljavanja u državnom sektoru netko dobije posao, objašnjavaju potrebom.

Ponestalo im ljudi

Šef osječke ispostave HC-a Dubravko Kos tvrdi kako je dva puta tražio novog stručnog suradnika.
– Mene se u principu ne pita koga će se zaposliti, o tome odlučuje Zagreb – ističe Kos i dodaje da ne zna je li Lijić zaposlen mimo natječaja jer “to odrađuje Zagreb”. U proteklih godinu i pol Škorić je otišao u Zagreb, a jedna je osoba umirovljena pa im je, kaže Kos, ponestalo ljudi.

Ključne riječi

Komentara 14

BI
bioninjahrv
12:54 16.10.2009.

16.10.2009. u 11:42h ddh Nije u pitanju da čovjek sa tim kvalifikacijama dobije posao, ali to je javno poduzeće te se mora raspisati natječaj za to radno mjesto. Što se tiče ostalog ovdje ako ništa drugo čovjek stvarno ima potrebnoo obrazovanje (uključno i članstvo u komori) za nadzornog inženjera.

OB
-obrisani-
12:03 16.10.2009.

A kako je Sanader zaposlio Đuru Brodarca u Hrvatskom centru za razminiranje u Sisku drugi dan po izborima kad je izgubio mjesto Župana? Isto tako . Što tamo radi, ne zna nitko . Vodi privatne firme koje ima na kćerinoerino ime ili sjedi u Hrvatskom \"fudbalskom \" savezu u Zagrebu. Eh, da.

MB
mr_brown
09:38 16.10.2009.

kradem ZNA SE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije