Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dolarski terminski ugovori

Bivša predsjednica Argentine optužena za štetu nanesenu državi

christina fernandez de kirchner
Foto: DPA/PIXSELL
14.05.2016.
u 08:25

Sudac je također naredio zamrzavanje novčanih sredstava Kirchner u vrijednosti milijun dolara kao jamčevinu.

Argentinski sudac optužio je jučer bivšu predsjednicu Cristinu Kirchner (2007.-2015.) za štetu nanesenu državi zbog dolarskih terminskih ugovora koje je argentinska središnja banka posljednjih mjeseci njezina mandata dogovarala ispod tržišne cijene.

Savezni sudac Claudio Bonadio smatrao je "očitim da je tadašnja predsjednica davala instrukcije, nesumnjivo elaborirane zajednički, svojem ministru gospodarstva kako bi se ta financijska operacija sprovela", u odluci objavljenoj na Internet stranici Vrhovnog suda.

Sudac je također naredio zamrzavanje novčanih sredstava Kirchner u vrijednosti milijun dolara kao jamčevinu.

Iste optužbe iznio je i protiv njezina ministra gospodarstva od 2013. do 2015. Axela Kicillofa, bivšeg predsjednika središnje banke Alejandra Vanolija kao i još 12 nekadašnjih članova uprave tog organizma.

Pravosuđe optužuje Kirchner da je uzrokova gubitke monetarnoj vlasti tom operacijom špekuliranja oko tečajeva mijenjanja novca krajem 2015., malo prije izbora novog predsjednika desnog centra Mauricia Macrija.

Po sadašnjoj vladi, koja je tada bila u oporbi, tom je operacijom Argentina, treće gospodarstvo Latinske Amerike, izgubila stotine milijuna dolara.

>> Argentinci reizabrali Fernandez de Kirchner na mjesto predsjednice

Komentara 3

Avatar kliker
kliker
08:39 14.05.2016.

američki lov na veštice. Peta kolona (u Brazilu, Argetini, Venecuela, itd), podpomognuta od strane fašista iz wašintona krenula je u lov na veštice. svi se moraju klanjau nacistima 21 veka.au nacistima 21 veka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije