Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BIO MI JE DOKTOR GODINAMA'

Bivša Jusupova pacijentica: Lažu svi odreda da nisu znali!

Goran Jusup
Foto: Screenshot/NovaTV
1/3
30.04.2019.
u 11:30

Nemoguće je da u jednom malom gradu 900 pacijenata napusti jednu od samo dvije obiteljske ambulante, a da to ne primijeti nitko iz nadležnih službi

Iako je u utorak trebao biti zadnji radni dan obrovačke ambulante dr. Gorana Jusupa, vrata su bila zaključana već u ponedjeljak. Liječnik je uzeo bolovanje, a žena koja se predstavljala kao njegova medicinska sestra hospitalizirana je na zadarskoj psihijatriji.

Podsjetimo, HZZO je dva puta posjetio ordinaciju dr. Jusupa te su utvrđene nepravilnosti, a nakon što su u ponovljenoj kontroli utvrdili da te nepravilnosti nisu ispravljene, odlučili su s njim raskinuti ugovor.

Povod slanju inspekcije Ministarstva zdravstva bilo je prilog u emisiji Nove TV "Provjereno" o liječniku i ženskoj osobi koja radi u ordinaciji u Obrovcu kao medicinska sestra bez potrebnih kvalifikacija te o problemima zbog kojih su brojni tamošnji pacijenti promijenili izabranog liječnika.

Oko 470 Jusupovih pacijenata, uglavnom starijih povratnika iz obrovačkog zaleđa koji nisu imali kamo prebaciti svoje kartone, sada čekaju da ih zbrine sustav, piše Slobodna Dalmacija.

No, ako su već svi znali što se događa u ambulanti obrovačkog Doma zdravlja, postavlja se pitanje zašto nitko nije ranije reagirao?  

– Žao mi je da nas ti, koji su znali, nisu prije obavijestili. Čim smo dobili prvi pisani dopis, poslali smo inspekciju, a ovi ljudi koji govore da su znali nama nisu davali dojave u tome smislu – izjavio je ministar zdravstva Milan Kujundžić koji se u ponedjeljak prvi put oglasio nakon sedam dana čekanja.

Nemoguće je da u jednom malom gradiću 900 pacijenata napusti jednu od samo dvije obiteljske ambulante, a da to ne primijeti nitko od nadležnih službi.

– Lažu svi odreda! Svi su znali što se događa, ali nitko nije želio ništa poduzeti dok se mediji nisu toga uhvatili. Doktor Jusup bio je moj doktor godinama, stručnijeg i požrtvovnijeg obiteljskog liječnika teško da ste mogli naći, pogotovo u jednoj ovako izoliranoj i svakom smislu devastiranoj sredini gdje većina svoj posao doživljava kao kaznu.

Za njega je to baš bio poziv, pitajte bilo koga ovdje, svi smo imali njegov broj mobitela. Nažalost, čovjek je obolio. Počelo je s ratom, nastavilo se sa životnim tragedijama i na kraju je došla još i bolest zbog koje je digao ruke od svega. I više nije radio posao kako treba.

I to nije nikakva tajna, ni on sam to nije tajio. Dapače, znao je cijeli grad. I lažu svi odreda da nisu znali, samo ih nije bilo briga.

A kad je zagustilo, kad je njihova odgovornost dovedena u pitanje, samo su od njega oprali ruke i ostavili ga na nemilost cijeloj javnosti da mu se izruguje. Bolesnom čovjeku. Ma sram ih bilo – rekla je bivša Jusupova pacijentica za Slobodnu Dalmaciju.

Ona je, kao i mnogi drugi sugrađani, prošle godine pronašla drugu ordinaciju. Neshvatljivo je kako službe HZZO-a nisu zaključile da nešto nije u redu s obzirom na to da svaka promjena liječnika zahtijeva navođenje razloga, a tu su i mjesečna izvješća koja svaki liječnik mora slati Zavodu, što dr. Goran Jusup nije činio.

 

 

 

 

Komentara 25

Avatar Aydemi Popushi
Aydemi Popushi
12:04 30.04.2019.

Daj prekinite coveka razvlaciti po medijima iz dana u dan! Njemu treba pomoc, nije sramota oboleti, sramota je ne pruziti ruku pomoci.

TM
trade_mark
13:30 30.04.2019.

to su te slavne hrvatske institucije koje rade svoj posao. obzirom da je dr. jusup bivši branitelj, zanima me planira li koja udruga neki prosvjed protiv ovakvog odnosa institucija prema njihovom kolegi? i uopće, misle li da su za to ratovali? da imamo ovakve institucije?

Avatar Analizator
Analizator
13:04 30.04.2019.

Doktore legendo, drži se i brzo se oporavi. A na ove iz ministarstva, HZZO-a i parazite iz grada ne treba niti trošiti riječi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije