Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Katarina Ujdur

Bivša gradonačelnica Metkovića odriče se 76.000 kuna bruto naknade

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
10.06.2017.
u 22:12

Nakon poraza na lokalnim izborima Katarina Ujdur vraća se u obiteljsku tvrtku u kojoj je i prije radila

Bivša gradonačelnica Metkovića, Mostovka Katarina Ujdur, vraća se u obiteljsku tvrtku i odriče se šest mjeseci plaće na koju ima pravo. Razgloge toj odluci objavila je na svom Facebook profilu: 

"Kao što sam se odrekla mjesečne naknade u iznosu od 2.500 kuna kada sam obnašala dužnost zamjenice gradonačelnika, tako se sada odričem prava na 6 mjeseci gradonačelničke plaće, odnosno 76.000kn bruto iznosa plaće koje ostavljam gradskoj blagajni svoga grada.

Kao i drugi Mostovci, u politiku sam ušla da služim svom Gradu i građanima i tako sam se ponašala na mjestu zamjenice, ali i na mjestu obnašateljice dužnosti gradonačelnice. S istim idealima odlazim s čelnog mjesta u Gradu Metkoviću i nastavljam borbu kao gradska vijećnica. Vraćam se u privatni sektor, obiteljsku tvrtku u kojoj sam i radila prije nego što sam zamjenila Božu Petrova na čelu Grada. Sve one vrijednosti koje sam u obiteljskoj tvrtki naučila, primjenjivala sam i u vođenju Grada kojeg sam vodila odgovorno i transparentno.

Nadam se da će se novi gradonačelnik i koalicija HDZ-HSS na isti način odnositi prema gradskim financijama", napisala je bivša gradonačenica na svom Facebook profilu.

Komentara 33

DU
Deleted user
07:36 11.06.2017.

O ne.još jedna "moralna vertikala",da je to napravila u tišini još bi čovjek reko, ovako na sva zvona izgleda ko investicija u polit.karijeru

DE
deda1234
23:06 10.06.2017.

svaka cast!pitanje? hoce li to drugi napravit odnosno nakon gubitka pozicije zasto placat iducih 6 mjeseci sve politicke funkcije?

VK
vk52
22:20 10.06.2017.

Ima jos posteni Hrvatica i Hrvata bravo za primjer drugima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije