Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TULUM IZ PAKLA

Bitno joj je da je osuđen, bilo na jedan dan ili na sto godina

podstrana
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
11.11.2016.
u 21:00

Prema jednom vještačenju, studenticu je ozlijedio mehaničkim predmetom, mikserom, a prema druga dva, ozljede su nastale rukom

Roko Š. (24) osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri i pol godine zbog teške tjelesne ozljede i obljube bez pristanka. Četiri godine nakon stravičnog tuluma u Podstrani na kojem je teško ozlijedio tada 20-godišnju studenticu, nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Splitu u petak je donijelo sudsko vijeće kojim je predsjedao sudac Mlađan Prvan. Za nanošenje teških tjelesnih ozljeda mladić je dobio 4 godine zatvora, a za spolni odnos bez pristanka 8 mjeseci. Također, mora platiti 87.000 tisuća kuna sudskih troškova. Tužiteljstvo ga je teretilo za pokušaj ubojstva, ali sud to nije prihvatio.

Na presudi bili samo roditelji

– Roko Š. kriv je što je dana 16. studenog 2012. godine u Podstrani, radi svog seksualnog zadovoljenja i protivno volji oštećene, za koju je znao da mu se ne može oduprijeti zbog privremene duševne poremećenosti izazvane intoksikacijom alkoholom, svjestan da joj može nanijeti teške tjelesne ozljede... – započeo je sudac Prvan s čitanjem presude u kojoj je navedeno kako joj je teške ozljede unutarnjih organa optuženik nanio rukom. Nije spominjao nikakav rotirajući predmet, na što se sumnjalo s obzirom na težinu djevojčinih ozljeda. Provedena su čak tri vještačenja, jedno je utvrdilo kako su ozljede nastale mehaničkim predmetom, a dva kako su nanesene rukom.

Roko Š. nije bio na izricanju presude. Došli su mu roditelji, izgledali su šokirani kaznom i izbjegli su novinare. Oštećena djevojka bila je u sudnici, a po riječima odvjetnika Nedjeljka Ivančevića, zadovoljna je presudom.

– Pitanje kaznene sankcije nije odlučujuće, važno je da je proglašen krivim za oba kaznena djela. Oštećenoj je bitnije da je postupak potvrdio da je okrivljeni prema njoj u najmanju ruku bio grozan. Da je i jedan dan ili sto godina njoj, ništa ne znači, bitno joj je da je proglašen krivim. Zbog njezina osobnog tijeka života bitno je znati što se dogodilo jer se ona ne sjeća – izjavio je Ivančević koji kaže kako obitelj nikada nije spominjala mogućnost građanske parnice za naknadu štete.

Upravo zato što se djevojka ne sjeća što se događalo, slučaj nikad nije do kraja rasvijetljen. U obiteljskoj kući u Podstrani skupina mladih slavila je oslobađajuću presudu Anti Gotovini.

Ostale su joj trajne posljedice

Njih su dvoje ostali sami u prostoriji, a kada se društvo vratilo, ona je ležala na podu, u lokvi krvi i bez svijesti. Život joj je spašen brzom kirurškom intervencijom. Dugo se oporavljala, ostale su joj trajne posljedice, ali vratila se na fakultet i pred diplomskim je. Roko Š. prekinuo je studij. Odvjetnik Željko Gulišija najavio je žalbu.

– Ovo je tragičan slučaj i za obitelj oštećenog i za obitelj okrivljenog. Kazna je trebala biti niža, to biste vidjeli da ste imali priliku pratiti suđenje – kazao je Gulišija.

>> Od petorice za silovanje maloljetnice osuđena samo dvojica, Državno odvjetništvo podnijelo žalbu

Komentara 12

TH
than
23:26 11.11.2016.

Kako takve ozljede mogu nastati rukom ?!?! Ili nema osobnu higijenu pa mu nokti kao u jastreba. Boze mili, on je penetrirao dakle cijelom rukom i isao prema trbuhu i unistio sve. Pa da je stavio samo ruku ne bi bilo niti slicnih ozljeda ozljeda. Za ovako nesto alkohol ne moze biti izgovor. Ona to sigurno nije trazila, a on neka manje pije, ako se ne moze kontrolirati. Ovo 4 godine zatvora je sramota, ali cijelo nam je pravosudje sramota. Toliko trebaju dobiti onima kojima se dokaze silovanje, a ne ovo. Unistio je djevojci sve reproduktivne organe i nece moci imati djecu.

GU
General_U
12:44 12.11.2016.

deset godina mu je malo a roditelji su u šoku šteta što se injih ne može osuditi odgojili su krete...

BD
branka.dzalto
07:12 13.11.2016.

šokantno je da je tako malo dobio.Dečko je zločinac .On je nju ubio,samo što još toga nije svjesna ni ona a ni sudac koji je ovo sudio.Ona nikada neće moći imati djece ,udat će se jako teško,jer svi žele kad stupaju u brak obitelj.Posljedice su za čitav život.Za njega nije ni jedan naš zatvor.On treba kuglu oko noge i da nikada ne može pristupiti ni jednoj djevojci.On je monstrum i prema njemu se treba tako i ponašati.Izaći će za 2 godine zbog dobrog ponašanja ,a možda je i on iz neke fine obitelji pša izađe i ranije..Samljeo ju je..i dobio 4 godine.Sudac vjerovatno nema žensko dijete..Najgore je to što nije ni pravomoćna ,nego tek izrečena presuda te može dobiti i manje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije