Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Bitka za 'zlatnu koku'

Naslovnica 15.7.2017.
15.07.2017.
u 00:03

Diže li se buka oko plaže na sjevernom dijelu otoka Paga zbog ćudoređa ili novca

Nema tome tako davno kako se gradonačelnik Novalje Ante Dabo sam prisjetio svojih riječi otprije nekoliko godina da “čovjek može ostati, ne daj Bože bez zdravlja, posla ili krova nad glavom, ali da je još uvijek biće vrijedno svakog poštovanja” pa zatim tu svoju misao pretočio u današnje vrijeme, na festival HideOut koji je potkraj lipnja održan na Zrću, zapitavši se je li moguće izgubiti ljudsko dostojanstvo zbog “njegova veličanstva” otisnutog na komadu papira – eura – i tako zatrti sve one temeljne vrijednosti koje su nam preci ostavili u nasljeđe. 

Ispričao se zatim gradonačelnik sugrađanima što ih mladi Britanci, koji pijani, razulareni i gologuzi bauljaju gradom, svojim ponašanjem obeščašćuju i podcjenjuju (pritom ostavljajući hrpe “njegova veličanstva” iznajmljivačima apartmana, taksistima, pizza-majstorima...) i poručio da će se “svim silama truditi i boriti za dostojanstvo i ugled grada koji su ozbiljno narušeni”.
Urbanistički plan na jesen

Sad, je li to zbog gradonačelnikove srčanosti ili je netko puno jači i moćniji od njega uzviknuo: “Dosta!”, ali za Zrće, tu crvenu krpu hrvatskog turizma, možda i ima nade pa se u dogledno vrijeme dogodi svojevrsno čudo i omiljena party destinacija mladih preraste u zonu kojom će biti zadovoljni i gosti i domaći. I – ne manje važno – koncesionari koji su plažu dobili u zakup na sljedećih dvadeset godina. A možda i država – za koju se sada javno govori da trenutačno jedina od zlatne koke s obale nije dobila zlatna, već mućak jaja.

>>Cijeli članak čitajte u prilogu Obzor tiskanog izdanja Večernjeg lista od subote ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Bravo, Marine! Ušao u finale Wimbledona i na korak do trijumfa karijere

>>Kujundžić: Zagreb će imati tri bolnice — Dubravu, Rebro i Blato

>>Kolinda Grabar-Kitarović: Hrvatska u čak 27 projekata inicijative Tri mora

>>Paket! Večernji list + Gourment - 14 kuna

>>U prodaji specijalni magazin Večernjeg lista "Hrvati i Islam" za samo 25 kuna 

Komentara 4

ZA
zan2
07:07 15.07.2017.

A debilnoga clanka majko mila. Nisam nikad bio na Zrcu malo sam prestar ali gledam sinoc Njemacki Pro7 emisija taff o Zrcu i trodnevnom izletu iz Munchena za 289 Eura (2 nocenja+prevoz) glavna misao isplati li se...mladi kazu isplati se to doci vidjet. Koliko planirate potrosit..sve odgovori od 500-700 Eura...U emisiji postavljeno pitanje obicnim gostima s djecom smeta li im...odgovori neki Nizozemci, Austrijanci....navikli su se i da Pag ima dovoljno lijepih uvala i mjesta gdje se mozete kupat da vema Zrce ne smeta. Tamo je glavni problem sto zaradjuju "neki" a ne oni "neki" drugi standardni HR jal poznat na ciloj obali. Neki dan u nas navecer u beach baru koncert i susidstvo zvalo policiju radi buke a ti isti ljudi na plocama od spahera oglasavaju prodaju extra djevicanskog ulja i vina tim istim koji su im vecer prije smetali... Svakome tko se tamo buni bi dao motiku pa otidji malo popravljaj suhozid tamo negdi oko 11 ura ujutro po suncu pa ces vidit kako su lijepe i lake tehno pare........

DU
Deleted user
07:02 15.07.2017.

Sve plaze mo

DU
Deleted user
07:08 15.07.2017.

svim plazama mora radpolagati lokalna uprava iako zele davstti je u najam na godinu dana uz fer zaradu i to od prihoda iznajmljivava a koncesije su izum mafije iz ministarstava sto rade pojedinci iz svojih intetresa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije