Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE USPIO

Bitka umirovljenog generala za milijune: i Vrhovni sud odlučio protiv Zagorca

Vladimir Zagorec
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
01.04.2014.
u 07:32

Vrhovni sud zaključio je da je Zagorčev prigovor neutemeljen i odbacio mu je žalbu kao neosnovanu

Vladimir Zagorec, osuđen u aferi Dragulji, žalio se Vrhovnom sudu i tražio da se ukine potvrda ovršnosti s pravomoćne presude zagrebačkog Županijskog suda iz 2009. prema kojoj mu se trebalo oduzeti nezakonito stečenih 39,4 milijuna kuna u aferi Dragulji.

No, Vrhovni sud žalbu mu je odbio kao neosnovanu nakon što je to već lani učinio Županijski sud. Vrhovni je sud naveo da je Zagorčev prigovor kako je sud pri utvrđivanju ovršnosti presude trebao primijeniti odredbe Ovršnog zakona neutemeljen jer se one primjenjuju tek pri izvršenju presude.

Inače, RH još nije uspjela Zagorcu ovršiti imovinu.

>> Sud odbio zahtjev Zagorčeve odvjetnice za svjedočenj​em Gotovine i Tuđmana

Komentara 8

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
09:29 01.04.2014.

Vladimir Zagorec, osuđen u aferi Dragulji je tipični balkanski ratni nevini vitez jer kao prvo je pravi hrvat po krvi, kao drugo je pravi robijaš po stanju a kao treče je pravi lopov po domoljubnom pakovanju.

KA
kafka
08:25 01.04.2014.

Oduzeti što je sud presudio. . . . . . Također treba preispitati sve njegove diplome.

DU
Deleted user
12:08 01.04.2014.

Taj gospodin još uvijek ima toliko novaca da mu žena i sin rade zgrade po švicarskoj , tako da je taj iznos za njega prava sitnica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije