Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP Ante Starčević

'Bit ćemo jednako otvoreni i za ulagače iz Rusije i one iz EU'

Đuro Božanović
19.01.2015.
u 12:07

"Na taj ćemo način demantirati političku dogmu kako su oni prihvatljivi jedino onima koji baštine postkomunistički i lijevo orijentiran mentalitet"

HSP dr. Ante Starčević zalagat će se kroz domoljubnu koaliciju isključivo za socijalne, gospodarske i prije svega nacionalne interese, a jedan od bitnih čimbenika bit će i energetski razvoj. Na tom području posebne mogućnosti suradnje vidimo s Ruskom Federacijom – kaže Đuro Božanović, međunarodni tajnik HSP-a AS. On dodaje kako na tom putu nitko ne bi smio pred očima imati ideološke predrasude, nego samo boljitak svih građana Hrvatske.

U svom reagiranju na analize uglednih ruskih analitičara Georgija Engelgardta, Petra Iskenderova i Alekseja Makarkina, koji na daljnju suradnju Hrvatske i Rusije gledaju sa skepsom, Božanović je istaknuo kako će vanjska politika nove predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i "buduće domoljubne Vlade" s gospodarskog aspekta biti jednako otvorena za ulagače iz Ruske Federacije kao i za one iz Europske unije te drugih dijelova svijeta. Prema njegovim riječima, aktualna Vlada nema znanja, sposobnosti niti vizije kako ostvariti bliske, dugoročne i za hrvatske građane korisne poslovne odnose.

- Uvjereni smo da će kvantitet i kvalitet koji okupljamo unutar naše stranke i naših partnera iznaći načina kako privući strane investicije, pa i one s ruskog tržišta. Na taj ćemo način demantirati političku dogmu kako su oni prihvatljivi jedino onima koji baštine postkomunistički i lijevo orijentiran mentalitet – istaknuo je Božanović.

>> Srbija ne može u EU dok ne kaže gdje su nestali

>> Gnjusna je teza da glasovati trebaju samo oni koji plaćaju poreze

Komentara 4

NA
Nadalinaaa
13:46 19.01.2015.

Ma kakve ideološke predrasude možemo imati s Rusijom? Putin je jedini zapadni lider koji ne prihvača nakaradni svjetonazor kojeg širi korporativni fašizam: gay brakove, pedofilski odgoj, gmo hranu, klonirane životinje, uništenje nacionalnih država i obitelji, itd ...

GR
gregor999
00:08 20.01.2015.

ovaj tip samo gleda svoju korist i kako da se na brz nacin obogati mnogim ljudima nije od prijasnji tvrtki isplatio plate bivsa tvrtka Gundinci Montaza i dan danas duguje novce ljudima po hrvatskoj a tako i poreznoj.Kad je vidio da ne ide dalje uvali tvrtku nekom drugom.Koliko je sa Montmontazom ljudima osto duzan.IMR je iduca koju ce oterati u propast i sad on tu neke izjave daje, bolje da je osto dalje cuvati krave u tome je jedino sposoban.Bio sam u sve tri tvrtke i znam sta govorim.Carapini svaka cast covijek kako sam ga upoznao je na svom mjestu.Neznam samo ko ga je stavio za medjunarodnog tajnika bolje da je medju kravama tajnik.Zalosno.......

DR
Drago999
18:22 19.01.2015.

Dakako da trebamo odmrznuti vec dugogodisnje smrznute odnose sa Rusijom, Rusija je itekako interesantna gospodarski nam zemlja i dobro je da je to netko primjetio... Svi oni koji misle da nam Englezi gdije je sadasnja vlada trazila savjete mogu pomoci gadno se varaju... Zaobilazeci Rusiju u gospodarskom smislu, zaobisli smo ih i u turistickom, pa nam je s Toga pametnije imati s njima korektne parnerske odnosno bilateralno zrele odnose.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije