Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Bernardić:

'Bit će zanimljivo čuti što će Todorić reći o tajnim sastancima u Vladi'

Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21.11.2018.
u 13:10

Predsjednik SDP-a komentirao je i najavu Ivice Todorića da će ući u politiku

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ustvrdio je danas da mu je smiješna najava Ivice Todorića da ulazi u politiku. Bit će zanimljivo, dodaje, gledati što će Todorić reći o tajnim sastancima s premijerom Plenkovićem, ministrom financija Marićem, članovima HDZ-a u Vladi.

– Treba gledati i tko su mu bili politički sponzori te kako je došlo do ove afere Borg, tko su glavni akteri i kakve su financijske posljedice koje nažalost cijela Hrvatska počinje polako osjećati – komentirao je Bernardić.

>> Pogledajte što je Todorić radio prvog jutra na slobodi

Davor Bernardić
1/12

Osvrnuo se i na ultimatum Milana Bandića iz čijeg su kluba najavili kako neće podržati proračun ako se ne osiguraju novci za besplatne udžbenike za osnovnoškolce.

– Mjera besplatnih udžbenika sama po sebi nije loša, ali pitanje je kad dolazi i od koga. Očito je zagrebački proračun presušio zbog kupovine mandata u Saboru i pravo je pitanje tko provodi obrazovnu reformu. Mislio sam da je provodi HNS, a ne Bandić. Bit će zanimljivo vidjeti u narednim tjednima tko je zapravo glavni partner ove Vlade, HNS ili Bandić – kaže Bernardić.

Upitan očekuje li uskoro raspravu u Saboru o pozdravu "Za dom spremni", budući je SDP još prije više od godinu dana pokrenuo interpelaciju na tu temu, Bernardić je podsjetio kako je Plenkovićevo povjerenstvo dozvolilo povremenu upotrebu ustaškog pozdrava iako u Ustavu antifašizam temeljno određenje naše zemlje. Složio se s pravobraniteljicom Lorom Vidović koja je u svom izviješću upozorila vladajuće da ne reagiraju na govor mržnje te povijesni revizionizam.

– Upravo zato što smo zabrinuti za opću klimu u društvu, govor mržnje, napade na pripadnike manjina SDP mora pokrenuti interpelaciju jer ne želimo dopustiti da Plenkovićevo povjerenstvo pod povremenom upotrebom ustaškog pozdrava de facto omogućava tu klimu u društvu. Naš zadatak je spriječiti bilo kakvu relativizaciju fašizma, revitalizaciju ustaštva. Želimo omogućiti da Hrvatska bude normalna europska zemlje. U kojoj europskoj državi bi veličanje ustaštva bilo dozvoljeno – zanima Bernardića.

Ponovio je da se poreznom reformom o kojoj danas Sabor glasuje propustilo povećati plaće građanima, koji sve više iseljavaju iz zemlje.

– Ova reforma je nepravedna i loša jer se plaće dižu samo najbogatijima i premijeru Plenkoviću umjesto svim radnicima. Vlada ovom reformom ide na ruku uvoznim lobijima, ovo nije Vlada radnika i siromašnih, ovo je Vlada koja služi bogatima. Svaku priliku koriste da uzmu od siromašnih i daju bogatima – kazao je Bernardić zaključivši kako ni jedna reforma nije napravljena, već se samo pretače iz šupljeg u prazno i baca prašina u oči čime se stvara dojam da se nešto radi za građane.

>> Pogledajte okršaj Plenkovića i Bernardića u Saboru

Ključne riječi

Komentara 24

GU
General_U
13:35 21.11.2018.

Kiselo zelje ooet u ništa, čovik pomisli mlad obrazovan ne iskvaren, a vidš stolicu ne da za ništa...sumnjive stipendije totalni antitalent za politiku uglavnom nema razlike itmeđu njega i ostalih smr...va s političke scene

JM
jasminko.mandura
13:36 21.11.2018.

Bero, koga još zanimaju tvoje debine opservacije, kada čutiš inače pametan dečko još pametniji

DU
Deleted user
13:40 21.11.2018.

boljševik bi osim za njih standardnih tema,bijelo polje,crveno polje i sl. slučaj todorić rješavao od kraja. borg treba istražiti ali kronološkim redom i idemo najprije vidjeti tko je sve od 2000.godine omogućio todoriću da postane gazda i tko je i iz kojih razloga žmirio na permanentno gomilanje dugova,do astronomskih desetina milijardi kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije