Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Toplinski val

Bit će neizdrživo. Izdan najviši stupanj upozorenja za gotovo cijelu Hrvatsku

vrijeme
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
12.08.2019.
u 06:51

Osvježenje meteorolozi najavljuju za utorak u unutrašnjosti te u srijedu uz more

Još jedan ovogodišnji toplinski val najizraženiji će na našem području biti danas. Temperature zraka nerijetko će prelaziti 35 stupnjeva, pa upozorenja liječnika treba shvatiti vrlo ozbiljno. Osvježenje meteorolozi najavljuju za utorak u unutrašnjosti te u srijedu uz more. Premda je već u nedjelju temperatura zraka ponegdje u Dalmaciji bila blizu 40°C, danas će biti još i viša. Diljem Hrvatske bit će vrhunac toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje, piše HRT

Najviša temperatura zraka u većini će mjesta biti 35°C i viša, a osobito u unutrašnjosti Dalmacije i oko 40°C. Pritom su ponegdje mogući i novi temperaturni rekordi. 

Osim vrućine, koje će biti i u nižem gorju, mnogima bi mogla smetati i sparina pa se preporučuje smanjiti aktivnosti na otvorenome i ne zanemarivati ostale savjete, uobičajene kod iznimno vrućih dana. 

Upaljen je Meteoalarm. Gotovo cijela Hrvatska je u ''crvenom''. 

Foto: DHMZ/Screenshot

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar Ernest_Fulir
Ernest_Fulir
09:06 12.08.2019.

Dobro zar vi mislite da smo mi retardirani..? U Zagrebu je trenutno 24 i sasvim je ugodno... bit ce 35...? Da, i sto onda...? Ljeto je. To je normalno i bilo je tako i prije 50 godina. Jadni ste i dosadni i ntko vam vise ne nasjeda na te vase click baitove...

PA
Prosvijećeni apsolutist 2
07:52 12.08.2019.

Kada nitko nije nekoga ubio u Hrvtskoj, nitko se autom nije zabio nigdje, a ni jedan političar nije ništa ukrao, tada VL piše o vremenu zbog kojeg se u Hrvatskoj ne da živjeti. Najbolje je da more ostavimo regionu, a mi preselimo u Irsku jer je tamo hladnije. Jel tako Upravo?

TH
theo
09:01 12.08.2019.

bolje da je ovako nego da je bura kiša vjetar pa da se žalimo zbog turizma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije