Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
njemačka

Biskupica podnijela ostavku jer je štitila zlostavljača djece

Maria Jepsen
REUTERS/PIXSELL
19.07.2010.
u 14:41

Luteranska biskupica Maria Jepsen (65) podnijela je ostavku nakon kritika javnosti.

Nakon kritika zbog toga kako je reagirala na optužbe protiv svećenika koji je seksualno zlostavljao djecu, njemačka luteranska biskupica Maria Jepsen (65) podnijela je ostavku.

Kako prenosi Deutsche Welle, izjavila je kako ne može dalje ostati na svom položaju jer se u pitanje dovodi njezina vjerodostojnost. Očekuje da će se svi slučajevi napastovanja djece do kraja razjasniti te da će “istina izaći na svjetlo”. Biskupica nije dalje komentirala svoju ulogu u slučaju svećenikova zlostavljanja djece koji su do sad potresali isključivo Katoličku crkvu.

Brojni su mediji biskupici predbacivali da nije odgovarajuće reagirala nakon što su se pojavile optužbe protiv jednoga protestantskog svećenika u mjestu Ahrensburgu. On je navodno tijekom 70-ih i 80-ih godina napastovao dječake i djevojčice. Između ostalih i svoje posvojene sinove. Biskupica tvrdi da je za optužbe prvi put čula tek u proljeće 2010., ali se sada pojavila svjedokinja koja tvrdi da je još 1999. izvijestila biskupicu o zločinu. Crkveno je vodstvo 1999. ovog pastora povuklo iz dotadašnje župničke službe u Ahrensburgu, ali bez objašnjenja.

Komentara 3

AC
^acide;
15:04 19.07.2010.

Trebalo bi pod hitno istražiti dali je i u kojoj meri ona učesnik u pedofilskim orgijama, jer opšte je poznato da su žene neuporedivo više sklone pedofiliji od muškaraca, ali da svi na to ne gledaju tako tragično kao kada su muškarci u pitanju, žene se čak šta više i podržavaju u tome kao navodne učiteljice sexa mlađahnim dečarcima i retko koji klinac prijavljuje svoju \" učiteljicu \" zato što je to herojski podvig među vršnjacima . Zato je krajnje vreme da se povede pod hitno pažnja o ženama zastranjenih pedofilijom kojih je ogroman broj

OB
-obrisani-
11:09 20.07.2010.

Biskupica?! Bože kuda ide ovaj svijet???? U propast!!!! Sada mi je jasno zašto nas kataklizme lupaju.

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
12:44 20.07.2010.

PR19.07.2010. u 15:04h ^acide; je napisao/la: Trebalo bi pod hitno istražiti dali je i u kojoj meri ona učesnik u pedofilskim orgijama, jer opšte je poznato da su žene neuporedivo više sklone pedofiliji od muškaraca, ali da svi na to ne gledaju tako tragično kao kada su muškarci u pitanju, žene se čak šta više i podržavaju u tome kao navodne učiteljice sexa mlađahnim dečarcima i retko koji klinac prijavljuje svoju \" učiteljicu \" zato što je to herojski podvig među vršnjacima . Zato je krajnje vreme da se povede pod hitno pažnja o ženama zastranjenih pedofilijom kojih je ogroman broj je!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije