Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zasjedanje HBK

Biskupi začuđeni Ostojićevim izjavama o početku ljudskog života

'29.10.2010., Zagreb -   Pantovcak, Ured predsjednika RH. Predsjednik RH Ivo Josipovic primio je u posjet Kardinala Josipa Bozanic i Mons. Marina Srakica predsjednika HBK kojom prilikom je objavljen d
'Robert Anic/PIXSELL'
24.01.2012.
u 12:45

Biskupi su se osvrnuli na, kako kažu, izjave koje su u javnosti odjeknule kao nestručne, nehumane i ideološki motivirane

Članovi Hrvatske biskupske konferencije s čuđenjem su se osvrnuli na izjave ministra zdravlja Rajka Ostojića o početku ljudskoga života koje su, kako piše u priopćenju HBK, u javnosti odjeknule kao nestručne, nehumane i ideološki motivirane.

HBK se na izvanrednom plenarnom zasjedanju na kojem je sudjelovao i apostolski nuncij u RH, mons. Mario Roberto Cassari osvrnuo i na izvješće o radu Komisije za hrvatski martirologij.

Komisija, naime, vodi brigu o žrtvama komunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata na području Hrvatske i BiH u čemu su se, prema izvješću predsjednika komisije, biskupa Mile Bogovića, istaknuli hercegovački franjevci koji sustavno rade na prikupljanju podataka o mučenicima na svome području.

Ključne riječi

Komentara 254

PE
Pegaz
08:49 25.01.2012.

stariimladi, Izvrsni komentari!

GR
gradjanski
17:04 26.01.2012.

još uvijek nema odgovora na osnovu čega je katolička crkva kompetentna?

OB
-obrisani-
15:53 24.01.2012.

. .Užasna pedofilija ....!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije