Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USUSRET MARTINJU

'Biskupi' Vid Balog i Drele krstili prvu martinjsku feštu u Slavoniji

krštenje vina (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
1/6
24.10.2010.
u 10:59

Uz ovu prigodu u podrumu obitelji Krauthaker postavljena je izložba karikatura o vinu poznatog autora Davora Štambuka iz Zagreba.

KUTJEVO - Prva martinjska fešta u Slavoniji po tradiciji uvijek biva u kutjevačkokm vinogorju. U podrumu vinara Vlade Krauthakera ispod predjela Vidim na obroncima Krndije mošt su krstili požeški vinski kardinal Vlado Bauer, te vinski biskupi Zagorja i Podravine Vid Balog i Davor Dretar drele. Sve je proteklo u dobrom i veselom raspoloženju uz poznate martinjske delicije ovog kraja, a kum na krštenju mošta u vino bio je poznati ugostitelj Dražen Lesica iz Njivica na otoku Krku.

Dakako brojni gosti kušali su popnajbolja  ovdašnja vina uključujući i mlada tek krštena, a veselje je uz tamburašice "Garavuše" iz Kutjeva, požeške tamburaše "Zlatna dolina" zajedno sa popularnim Borisom Ćirom Gašparcem i zabavnim sastavom "Stari prijatelji" iz Šibenika potrajalo do ranih jutarnjih sati.

Uz ovu prigodu u podrumu obitelji Krauthaker postavljena je izložba karikatura o vinu poznatog autora Davora Štambuka iz Zagreba. 

Ključne riječi

Komentara 3

PI
Pita
14:42 24.10.2010.

Popovi dalje od vina! Da vam se ne pocne prividjati .....

AG
Agramer198
19:14 24.10.2010.

Ja sam rikno od smijeha kad sam prije 4-5 godina naišao na Z1 na ekipu kaj je krstila vino.. Preludi su :)

OB
-obrisani-
22:11 24.10.2010.

E ova vjera mi se svidja. Kako mogu postati clan, vjernik ?.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije