Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOĆIN

Biskup Škvorčević o Siriji: Nasilje rađa samo nasilje

voćin,antun škvorčević (1)
Foto: Marija Lovrenc
1/6
08.09.2013.
u 15:04

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević

Tisuće vjernika iz slavonsko-podravskog dijela Požeške biskupije hodočastile su u nedjelju u voćinsko svetište Pohođenja Blažene Djevice Marije povodom blagdana Male Gospe. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević, a vjernici, koji su u Voćin s područja cijele Požeške biskupije stizali još od subote poslijepodne, molili su za mir u Siriji, zajedno sa cijelim svijetom.

– Neki još uvijek misle da se oružjem u Siriji može uspostaviti mir, no nasilje samo rađa nasilje, a mir se uspostavlja po onome što nosimo u svojim srcima – kazao je biskup Škvorčević, koji je naglasak propovijedi stavio na potrebu malenosti, jednostavnosti i otvorenosti svakog pojedinca prema Bogu i ljudima.

- Marija je imala srce otvoreno za Boga i odmah postavljamo pitanje gdje je danas to hrvatsko sabrano srce koje želi Boga čuti? Ovdje je, vidim, da ste to došli posvjedočiti. Pitanje je dakle tko ste vi i možete li vi doprinijeti hrvatskoj zemlji? Kad vas se počne mjeriti nekim kriterijima politike, gospodarstva, znanosti i kulture, ispalo bi da većina vas nije ta s kojom se može računati i od koje se može nešto očekivati, no Bog ima druge kriterije – objasnio je biskup A. Škvorčević te dodao da Bog računa s malenima i jednostavnima jer imaju vremena za Njega.

– Bog voli jednostavno, maleno i ponizno. Jer onima koji su zabavljeni nekim svojim važnim poslovima, teško je imati posla za osluškivati Boga, a kamoli za Boga razumjeti ili se s Njim sporazumjeti. Vi ste jednostavni hrvatski ljudi koji ste u ovo Gospino svetište došli posvjedočiti da ste vi ti obični, mali, jednostavni, skromni, siromašni, počesto bolesni ljudi, s kojima se po ljudskim računima možda i ne računa, ali Bog računa s vama i neka vas po Marijnom blagoslovu čuva da snagom Njegove moći budete svjetlo svojim obiteljima i šire – poručio je biskup tisućama vjernika koji su u marijansko svetište došli Gospi Voćinskoj donijeti molitve za svoje obitelji i zahvale za blagoslov koji primaju.

>> Papa pozvao na mir u Siriji: Nasilje i rat vode samo u smrt

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije