Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na njihov zahtjev

Biskup Šaško primio predstavnike Stožera: 'Nužno je čuti branitelje'

Biskup Šaško primio članove Stožera z aobranu hrvatskog Vukovara
Zagrebačka nadbiskupija
Autori: dp, ae/VLM
14.10.2013.
u 19:48

Članovi Stožera predstavili su svoje aktivnosti, osvrnuvši se na razloge svoga djelovanja, na motive i ciljeve.

Mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački, primio je delegaciju Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara u prostorijama Nadbiskupskoga duhovnog stola u Zagrebu na njihov zahtjev. U delegaciji su bili predsjednik Stožera Tomislav Josić, član Stožera Vlado Iljkić, ujedno i predsjednik Povjerenstva za pravna i temeljna pitanja, dokumentaciju i uredsko poslovanje te član Povjerenstva za analitiku Stožera; Snježana Patko, članica Povjerenstva za medije i dokumentaciju Stožera te Marijan Živković, otac dvojice poginulih branitelja. Na susretu je bio i mons. Nedjeljko Pintarić, moderator Nadbiskupskoga duhovnog stola.

Na početku susreta svi su se nazočni molitvom spomenuli poginulih hrvatskih branitelja, a osobito jedanaestero ubijenih Hrvata iz Sotina, žrtava srpske agresije, koji su danas, gotovo u isto vrijeme kada je održan susret pokopani. Članovi Stožera predstavili su svoje aktivnosti, osvrnuvši se na razloge svoga djelovanja, na motive i ciljeve.

"Tijekom razgovora primijećeno je da su sadašnja događanja posljedica neosjetljivosti i neodgovornosti mjerodavnih prema trpljenju i prema žrtvama za Hrvatsku koje su darovane u obrani Domovine protiv agresivne i razorne srpske ideologije. Naglašavajući brigu za mir, rečeno je da otvorenim i poštenim pristupom zakonskim odredbama treba paziti i na to da se iz tko zna kakvih razloga u govoru o zakonitosti ne zanemari čovjek i na taj način ne potvrdi stara izreka: „Najveće pravo je najveća nepravda“", priopćeno je iz Zagrebačke nadbiskupije.

"Budući da je Vukovar postao simbol hrvatske obrane i slobode te je kao takav poseban grad koji traži i posebnu osjetljivost, bez obzira na to kakve bile političke namjere trenutačne vlasti, biskup Šaško je ustvrdio da je u tome kontekstu nužno razgovarati s braniteljima, čuti ih i poštovati njihove osjećaje i uvide jer su baš oni stanovito jamstvo čuvanja nadahnuća koja su hrabre ljude vodila u najtežim iskušenjima u obrani Domovine", dodaje se u priopćenju.

>> 'Prije se trčalo u Zagreb na poziv bilo kakvog pomoćnika ministra'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije