Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISA ZAHVALNICA

Biskup Gorski: Zahvalnost je najbolji pokretač pojedinaca i Crkve

Mijo Gorski
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
31.12.2015.
u 21:35

Gorski je podsjetio da su neki od najznačajnijih događaja u Zagrebačkoj nadbiskupiji protekle godine bili vezani uz blaženog Alojzija Stepinca

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je danas u zagrebačkoj katedrali misu zahvalnicu za proteklu građansku godinu, a pomoćni biskup zagrebački Mijo Gorski pozvao je vjernike na zahvalnost Bogu i ljudima u Godini milosrđa te naglasio kako je zahvalnost najbolji pokretač pojedinaca i Crkve.

Biskup Gorski je na misi zahvalnici podsjetio da su neki od najznačajnijih događaja u Zagrebačkoj nadbiskupiji protekle godine bili vezani uz blaženog Alojzija Stepinca.

"Molitvenim hodom sa Stepincem po župama Nadbiskupije svjedočimo tihom i pobožnom okupljanju vjernika koji mole, prilaze moćniku, žele ga dodirnuti, žele biti blagoslovljeni. Sve se to događa bez buke javnosti, poput zrna gorušice raste duhovni događaj koji će u svoje vrijeme dati plod", naglasio je.  

Podsjetio je i na znanstveni simpozij povjesničara u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu, te na kolokvij u organizaciji Katoličkog bogoslovnog fakulteta, što je samo dokaz, smatra biskup Gorski, da je "osporavanje svetosti bl. Alojzija potaklo buđenje vjere i iskorak u javnost".   

Spomenuo je i otvaranje novih studija na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, posvete novih crkava u Blaškovcu i Dubravi, ali i objavu Radnog dokumenta Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, kojim je zacrtan put prema novosti života.   

"Svi ti događaji govore o Crkvi koja nošena snagom Božjega Duha u smušenom vremenom pronalazi svoj put i daje odgovore na suvremene izazove vjere. U smušenim vremenima, jedino jamstvo opstanka je naša postojanost u Bogu, vjeri, vjernosti obitelji i domovini", rekao je, uz ostalo, biskup Gorski, a prenosi Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

>> Kardinal Bozanić upozorava: Raste broj siromašnih, gasi se proizvodnja, izumire selo

Komentara 7

AN
antonelić
13:10 01.01.2016.

zahvalnost ... lijepa riječ , puno značenja ... mi , ranojutarnji berači boca po kontejnerima zahvalni smo bacačima boca na daru koji nam daju ... čuo sam iz pouzdanih izvora da trilaterala (tomo-vaso-rašo) radi na povećanju povratne naknade za boce sa 50 lipa na 1 kunu ... zahvalnost trilaterali ... ako nova vlada ozakoni 1kunu po boci povećati će se hrvatski bdp i napokon će se ostvariti predviđanje poč.dr.kolinde : hrvatska ulazi u blagostanje ... ps. saznao sam da će nas neki biskupi posjetiti dok radimo po kontejnerima za dobrobit lijepe naše ... zahvalnost crkvenim dužnosnicima na podršci i budućoj posjeti !!! ... hvala ...

Avatar istovari
istovari
07:43 01.01.2016.

Najbolje plaćeni posao sa relativnim rezultatima koje nitko ne smije dovesti u pitanje.

MA
mariyan
21:50 31.12.2015.

Tocno,jer kad je covjek zahvalan onda je i automacki ponizan i Bogu se dopadaju takovi!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije