Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PITANJE OPSTANKA

Biskup Košić: Kao da današnje obitelji sve manje vole djecu

Vlado Košić
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/2
17.08.2019.
u 19:54

Biskup je naglasio kako je odnos prema djeci, pitanje našeg opstanka

Velik je problem u Sisačkoj biskupiji val iseljavanja koji je zadnjih godina pogodio čitavu Domovinu, a posebno naše krajeve Banovine, Posavine, Pokuplja i Pounja", istaknuo je u u subotu biskup Vlado Košić na jubilarnom, 10. zavjetnom hodočašću vjernika Sisačke biskupije u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke. 

Središnji dio hodočašća bilo je svečano misno slavlje, koje je biskup Košić predvodio u zajedništvu sa sedamdesetak svećenika iz svih župa biskupije.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

 Biskup je naglasio da Crkva ne može otvarati nova radna mjesta, niti utjecati da država smanji poreze, a poveća plaće, ali se može brinuti posebno za obitelji.

 "U tu svrhu imamo i Povjerenstvo za pastoral braka i obitelji. Sve više je mladih brakova koji se raspadaju. Stoga treba poboljšati pripravu za brak, poučiti mladence da je to važan životni korak koji se ne može učiniti bez potrebnih uvjeta koje ne smijemo izostaviti ako želimo da katolički brak bude ono što je Isus za njega rekao: Što Bog združi čovjek da ne rastavlja!", rekao je Košić. 

Odnos prema djeci pitanje je opstanka

 Naglasio je kako je odnos prema djeci, pitanje našeg opstanka, kako je sve manje rođenih, a sve više umrlih, te kako to nije problem samo u Sisačkoj biskupiji, nego i u čitavoj Domovini, ali i u Europi. 

 "Kao da današnje obitelji sve manje vole djecu, kao da žele živjeti samo za sebe i svoju komociju, nisu spremne na žrtvu. Potičem stoga sve obitelji koje mogu imati djecu da se ne boje prihvaćati brojno potomstvo jer djeca su blagoslov, i za roditelje, i širu obitelj, za župu, za biskupiju i za čitavu Domovinu", istaknuo je Košić. 

 Biskup je naveo kako subotnjim hodočašćem započinje proslava 10. godišnjice Sisačke biskupije te je stoga odlučio ovu pastoralnu godinu nazvati Godinom biskupije.  Najavio je kako će proslava te obljetnice biti na dan ponovne uspostave, 5. prosinca te kako će tada biti predstavljen „Šematizam Sisačke biskupije“ koji će prikazati trenutno stanje u biskupiji, priopćila je Sisačka biskupija.

Komentara 53

Avatar Bruno
Bruno
21:09 17.08.2019.

Tako je to kad drzava ima rat, prezivi agresiju onda dva mandata sdpeyu, narod je platio cijenu i naucio, nema povratka na staro. Podrska biskupu, on je najbolji.

DU
Deleted user
20:56 17.08.2019.

Ocu biskupu je kao i uvijek svaka na mjestu...

PR
prajdali100
20:58 17.08.2019.

Biskupe pazite što pričate.Ovi iz HNS su ljuti ko leptiri,sila jedna,žestoko će vas oprati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije