Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISA za domovinu

Biskup Ivas: Domoljublje proglašavaju mržnjom

05.08.2008.
u 14:29

– Ovaj grad je oslobođen čudesnom ljubavlju hrvatskog naroda, a to se moglo dogoditi jer je ispred njih stajalo mudro državno vodstvo, hrabri časnici od Franje do Ante, ali i ljubav i molitva – kazao je u propovjedi mons. Ante Ivas predvodeći Svetu misu za Domovinu u crkvi Sv. Ante u Kninu te se osvrnuo i na postojanje mržnje u društvu.

Mržnja je i danas nekima u sustavu razmišljanja, na ustima i na peru. Svaki govor, pa i pjesma i iskaz ljubavi, radilo se o domoljublju, rodoljublju ili čak čovjekoljublju oni često nervozno proglašavaju govorom mržnje i pokušavaju na taj način srušiti pobjedničko jedinstvo hrvatskog naroda - rekao je biskup šibenski.

Mons. Ivas se posebno zahvalio braniteljskim udrugama za koje je kazao da se ustrajno bore da sačuvaju svoj ponos i obrane izvornu istinu Domovinskog rata, za razliku od onih koji Oluju pokušavaju prikazati kao zločinački pothvat.

Mons Ivas se osvrnuo i na sve nevine žrtve Domovinskog rata, naglasivši da su one uvijek moguće. – Mi danas u ovoj crkvi prinosimo Bogu molitve za Domovinu i za naše branitelje, ali ovo je i misa zadušnica za sve one koji su na bilo koji način bili žrtve rata kojeg mi nismo željeli i koji nam je silom i bahatošću bio nametnut – istaknuo je biskup Ivas.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije