Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJET USTRIJELJENOME

Biskup Huzjak posjetio kolegu lovca u bolnici

Vjekoslav Huzjak
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
15.01.2019.
u 15:19

Biskup Vjekoslav Huzjak, čim je bilo moguće, u bolnici je pohodio u nesretnom slučaju ozlijeđenog lovca, te mu osobno izrazio žaljenje, priopćeno je iz njegovog ureda

Bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak posjetio je u bolnici 64-godišnjeg kolegu lovca kojega je nehotice ustrijelio u lovu prošloga petka.

– Biskup Vjekoslav Huzjak, čim je bilo moguće, u bolnici je pohodio u nesretnom slučaju ozlijeđenog lovca, te mu osobno izrazio žaljenje zbog svega što se dogodilo i poželio brzi oporavak. Biskup Huzjak i dalje pomno prati tijek oporavka kolege lovca – javili su iz biskupova ureda.

Nije navedeno kada je biskup Huzjak posjetio ranjenoga kolegu lovca, no sasvim je izvjesno da mu je žao zbog nesretnog događaja i da suosjeća s ranjenim 64-godišnjakom.

>> Slučaj Metković: Majka liječnice Kaleb: Skine mom djetetu teret s leđa

Ključne riječi

Komentara 25

AL
Alkana
17:11 15.01.2019.

E moj biskupe, osramotio si i sebe i Crkvu i vjernike. Zar nikakvog pametnijeg i korisnijeg posla nema jedan biskup nego goniti i ubijati slobodne životnje u šumi?

LU
luksa
17:59 15.01.2019.

Ovo je nažalost peglanje učinjene štete umjesto da netko pročita dragom biskupu Katekizam katoličke crkve: POSTIVANJE CJELOVITOSTI STVORENJA 2415 Sedma zapovijed zahtijeva postivanje cjelovitosti stvorenja. Zivotinje,kao i biljke i neziva bica, po prirodi su namijenjene opcem dobru prosloga,sadasnjeg i buducegkao i biljke i neziva bica, po prirodi su namijenjene opcem dobru prosloga,sadasnjeg i buduceg covjecanstva. Uporaba rudnih, biljnih i zivotinjskihzaliha svega svijeta ne moze biti odvojena od postivanja moralnih zahtjeva.Gospodstvo nad nezivim i zivim bicima, sto ga je Stvoritelj dao covjeku,nije posvemasnje; ono se mjeri brigom za kakvocu zivota bliznjega,podrazumijevajuci tu i buduce narastaje; i zahtijeva religiozno postivanjecjelovitosti stvorenja. 2416 Zivotinje su stvorovi Bozji. Bog ih okruzuje svojom providnosnom skrbi.Samim svojim postojanjem one ga blagoslivlju i slave. I ljudi su duzni premanjima biti dobrohotni. Sjetimo se s kojom su njeznoscu sveci, kao svetiFranjo Asiski ili sveti Filip Neri, postupali prema zivotinjama.

Avatar miyamoto
miyamoto
16:38 15.01.2019.

Velika je privilegija i cast da te biskup osobno odstrijeli. To je blagoslov

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije