Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIJESNA UTRKA

Razlika se smanjuje, Milanović i Grabar-Kitarović unutar statističke pogreške

RTL-ovo sučeljavanje kandidata Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
03.01.2020.
u 20:20

U Dnevniku je objavljeno da će na izbore sigurno izaći 63 posto svih anketiranih građana, tj. 89 posto glasača Kolinde Grabar-Kitarović i  88 posto glasača Zorana Milanovića.

Provedeno je i posljednje istraživanje Agencije Ipsos plus za Novu TV uoči drugog kruga predsjedničkih izbora 5. siječnja.

U Dnevniku je objavljeno da će na izbore sigurno izaći 63 posto svih anketiranih građana, tj. 89 posto glasača Kolinde Grabar-Kitarović i  88 posto glasača Zorana Milanovića.

Prema trenutačnom javnom mnijenju, u drugom krugu predsjedničkih izbora Zoran Milanović dobio bi 45 posto glasova, a Kolinda Grabar-Kitarović 42 posto. U odnosu na posljednje istraživanje vidljivo je da se razlika među kandidatima smanjuje. I sada se nalazi unutar statističke pogreške istraživanja. A kako smo već istaknuli, neodlučnih je 13 posto, što je blagi rast u usporedbi s istraživanjem nakon prvog kruga, kada ih je bilo 10 posto.

RTL-ovo sučeljavanje kandidata Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića
1/17

Što se tiče glasača Miroslava Škore, da izlaze na izbore najavilo je njih 61 posto. Zanimljivo je i što će na izbore izaći čak 41 posto ljudi koji u prvom krugu nisu glasovali.

Također, njih 61 posto podržat će aktualnu predsjednicu Grabar-Kitarović, a 28 posto bivšeg premijera Milanovića. Neodlučnih je 11 posto.

Zoran Milanović može računati na 64 posto birača s VSS-om. U prednosti je u Zagrebu s 53 posto, Sjevernoj Hrvatskoj s 54 posto te u Primorju i Istri sa 65 posto glasova.

Birači s osnovnom školom bi u većoj mjeri glasovali za Kolindu Grabar- Kitarović, odnosno njih 49 posto.

Kolinda Grabar-Kitarović pobjeđuje u Slavoniji s 54 posto, Banovini i Kordunu s 59 posto te Dalmaciji sa 60 posto glasova.

Istraživanje je provedeno na uzorku od 1004 punoljetne osobe telefonskim putem 2. siječnja. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,1 posto.

>> Pogledajte video: Svađa Madžara i Milanovića

 

Komentara 59

ST
stefj
20:51 03.01.2020.

Za ove izbore presudna je bila podrška koju je Škoro dao Milanoviću. Da toga nije bilo KGK bi pobijedila... Motivi podrške Milanoviću nisu bitni, no treba to zapamtiti za parlamentarne izbore...

Avatar morski
morski
20:55 03.01.2020.

Milanović zna da su njegove šanse za pobjedu minimalne, ove izbore koristi da preuzme SDP.. Škoro je završio svoju priču. Dali će se vratiti za godinu dana, o tom po tom. Thompson mu je sve rekao.

BA
batman
20:54 03.01.2020.

Komunjare,e nećete razbojnici .😆😆😆😆👅👅👅👅

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije