Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kršenje izborne šutnje

Policija intervenirala u Sisku i Rijeci: 'Muškarac je došao s većim brojem glasačkih listića'

Rijeka: Građani izašli na birališta dati svoj glas na lokalnim izborima
Goran Kovacic/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
16.05.2021.
u 14:51

Iz Policijske uprave primorsko-goranske potvrdili su također kako je policija obavila obavijesne razgovore, no da nitko nije priveden. Glasovanje u Pehlinu se dalje odvija normalno.

Svjedoci su u nedjelju prijepodne potvrdili slučaj kršenja izborne šutnje. Naime, birače u Rijeci su dvojica muškaraca pred ulazom na biračko mjesto na Pehlinu nagovarali za koga da glasaju. Po dojavi građana odmah je alarmirano i Gradsko izborno povjerenstvo, koje je potom obavijestilo policiju o incidentu.

Iz Gradskog izbornog povjerenstva potvrđeno je za Riportal kako je policija odmah reagirala i krenula na mjesto događaja, te da su obavljeni obavijesni razgovori na mjestu incidenta i sastavljen zapisnik.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske potvrdili su također kako je policija obavila obavijesne razgovore, no da nitko nije priveden. Glasovanje u Pehlinu se dalje odvija normalno. 

Rijeka: Građani izašli na birališta dati svoj glas na lokalnim izborima
1/79

Incident u Sisku

Na jednom biračkom mjestu u Sisku, u prostorijama Osnovne škole Viktorovac, nakratko je prekinut postupak glasovanja nakon što je jedan muškarac, kako kažu svjedoci, ondje došao s većim brojem glasačkih listića.

Incident se dogodio u 12,12 sati, kada je biračkom mjestu pristupio jedan muškarac. Budući da je narušavanjem javnog reda i mira izazvao incident, pozvana je i policija koja je ubrzo intervenirala.

Kako je za Hinu potvrdio glasnogovornik Policijske uprave sisačko-moslavačke Dario Kačmarčik, muškarac je doveden u prostorije policije na obavijesni razgovor, a glasanje je nastavljeno.

U Gradskom izbornom povjerenstvu također su potvrdili dojavu o incidentu, ali o detaljima još nisu mogli govoriti. No, kako su rekli neki svjedoci, muškarac je došao s većim brojem glasačkih listića, što je izazvalo prijepore.  Inače, kažu iz GIP-a, drugih dojava o nepravilnostima na biračkim mjestima, do 14 sati nije bilo.

 

Komentara 4

BE
bezvrijedanyugodinar
15:44 16.05.2021.

Kako možeš biti debil da sa "lažnim" listićima dođeš na glasovanje ili je to provokacija da se to u medijim to objavi?

ST
Stipan
19:13 16.05.2021.

Sve nenormalno je postalo normalno.

PR
prokurator
18:19 16.05.2021.

ovaj u sisku je nudio više listića i vikao glasajte za adeze ili se vraćamo u jugoslaviju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije