Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podnose zahtjev

BioNTech želi odobrenje covid cjepiva za djecu od 5 do 11 godina

BioNTech COVID-19 vaccine production facility in Marburg
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
10.09.2021.
u 11:47

Tijekom tjedana koji su pred nama, predat ćemo rezultate svojeg istraživanja o djeci od 5 do 11 godina vlastima širom svijeta i podnijeti zahtjev za odobrenje ovog cjepiva za tu dobnu skupinu, i ovdje u Europi rekla je izvršna direktorica Ozlem Tureci.

Njemačka tvrtka BioNTech podnijet će zahtjev za odobrenje cjepiva protiv koronavirusa, koje je razvila zajedno s američkim farmaceutskim divom Pfizerom, za upotrebu kod djece u dobi od 5 do 11 godina, rekla je izvršna direktorica Ozlem Tureci.

"Tijekom tjedana koji su pred nama, predat ćemo rezultate svojeg istraživanja o djeci od 5 do 11 godina vlastima širom svijeta i podnijeti zahtjev za odobrenje ovog cjepiva za tu dobnu skupinu, i ovdje u Europi", rekla je Tureci za časopis Der Spiegel u objavljen u petak.

Rekla je da je tvrtka sa sjedištem u Mainzu u zapadnoj Njemačkoj počela pripremati proizvodnju cjepiva za djecu, koje je isto kao za odrasle, ali će se davati u manjim dozama.

BioNTech trenutno procjenjuje podatke o mlađoj djeci u dobi od šest mjeseci naviše, a rezultati će biti predstavljeni do kraja godine.

Video - Cijepljenje trećom dozom kreće u listopadu: "Ovo se za početak odnosi na one cijepljenje Pfizerom"

Komentara 3

DU
Deleted user
13:31 10.09.2021.

A zakaj ne odmah i za fetuse od 3 mjeseca??? Maknite to smeće od nase djece!!!

DU
Deleted user
13:32 10.09.2021.

Kako je rekao u znastvenik lauc ljudi su izludili a framamafijaja iskorištava priliku

ZB
Zoki-Bijela
18:56 10.09.2021.

Sta kaze Penelopea na ovo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije