Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Biondić: Hrvatsko tržište postalo je premalo za Belupo

\'biondic_msu_pod_060510\'
pixsell
06.05.2010.
u 19:20

Novi/stari šef Belupove uprave tvrdi kako će udjel prihoda sa stranih tržišta ove godine narasti na čak 50 posto

- Do konca ove godine izradit ćemo novi "update" naše strategije, a u fokusu će nam i dalje biti tržišta Jugoistočne i Istočne Europe. Hrvatsko je tržište za nas postalo premalo - rekao je jučer Stanislav Biondić, kojemu je Belupov Nadzorni odbor povjerio novi petogodišnji mandat na čelu uprave Podravkine farmaceutske kompanije.

Novi mandat dobili su i članovi uprave Branka Perković i Hrvoje Kolarić.

- Lani smo na stranim tržištima ostvarili 36 posto prihoda, a ove će se godine, zbog pada domaćega tržišta, to povećati na 50 posto - najavio je Biondić, podsjetivši da je Belupo dobitnik "Zlatnog ključa" kao najveći lanjski izvoznik u BiH.

Biondić je u Belupu 12 godina, od toga na čelu tvrtke u posljednje četiri, i kaže kako je ponosan što su u tome razdoblju u rad puštene tri nove tvornice, a uskoro će i nova, u Vogošći kod Sarajeva.

- Iako ova krizna vremena ne pogoduju investicijskim planovima, u Belupu razmatramo neke moguće akvizicije u regiji - rekao je on, ne precizirajući o kojim se to akvizicijskim metama radi.

Zadnja velika Belupova akvizicija bila je bosanskohercegovačka Farmavita - drugi po veličini tamošnji proizvođač lijekova - koju je koprivnička farmaceutska kompanija kupila prije dvije godine, što je i rezultiralo nagradom za najvećeg hrvatskog izvoznika u susjednu zemlju.

Belupo je lani ostvario prihod od 752 milijuna kuna, 20 milijuna kuna veći nego prethodne godine, a dobit je bila 44,5 milijuna kuna, no to se utopilo u minusu koji je Podravka lani generirala zbog dubioza iz operacije Spice. Također se već godinama kao javna tajna provlači tvrdnja kako Belupo svojim profitom spašava čitavu prehrambeno-farmaceutsku grupu.

Jučer je Biondić rekao kako je novi Belupov NO, koji čine članovi Podravkine uprave i Dubravko Štimac, predstavnik institucionalnih ulagača u Podravkinu NO-u, održao dvije sjednice te da je suradnja Belupove uprave s njima "veoma dobra".

- Već smo učinili nekoliko velikih iskoraka - rekao je Biondić, ali nije otkrio o čemu je konkretno riječ.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije