Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dejan Kovač:

'Bio sam dijete rata, a ćirilica u Vukovaru je lijepi znak pomirbe'

Dejan Kovač
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/5
14.12.2019.
u 20:18

- Proširivanje ovlasti nas vraća u nedemokratske sustave kada je bila velika moć i znamo kako je to završilo. Imali smo jako loša iskustva. Ustav i ovlasti su dobre, kaže Kovač.

Nezavisni kandidat kojeg podržava HSLS, Dejan Kovač, izjavio je kako se nakon otkaza na prestižnom sveučilištu Princeton vraća natrag da se zajedno s građanima bori za novu Hrvatsku.

- Smatram da je ovdje velika količina nepravde koja mene osobno pogađa i kao građanin, uzimam svoju sudbinu u svoje ruke. Među prvim potezima ako postanem predsjednik bit će osnivanje odbora za povratak natrag naših ljudi koji su otišli zbog loših politika bivših vlada. Imamo sudstvo i zdravstvo koje nije organizirano, kod nas je organiziran jedino kriminal. Prvo će biti sastanak s premijerom, mi ćemo pred medijima ponuditi mjere i instrumente, ako premijer ne želi dolaze parlamentarni izbori, doći će drugi premijer - kazao je Kovač za RTL Danas.

Video - Dejan Kovač: Milanović je trebao glumiti frajera kad je bio premijer

 

Treba li predsjedniku povećati ili smanjiti ovlasti?

- Proširivanje ovlasti nas vraća u nedemokratske sustave kada je bila velika moć i znamo kako je to završilo. Imali smo jako loša iskustva. Ustav i ovlasti su dobre. Nije problem ovlasti, problem je manjak političke akcije. Ja sam se vratio iz Amerike, imam dvoje male djece od koji je obadvoje moglo biti rođeno u Americi, Hrvat sam i obadvoje su rođeni u Hrvatskoj. Radit ću pet godina nepopularne metode po cijenu da moje nasljeđe bude bolja Hrvatska.

Biste li otišli na Thomponov koncert?

- Ne, postaje mi neukusno kad se glazbenici bave politikom ili kad se političari bave glazbom. Pustimo glazbu glazbenicima, politiku političarima.

Što mislite o ćirilici u Vukovaru?

- To je korak prema naprijed. Ja sam bio dijete rata, vrijeme je da krenemo naprijed. To je lijepi znak pomirbe. Ja ću pružiti ruku pomirbe, zaključio je Kovač.

Komentara 62

ZA
Zagor77
20:38 14.12.2019.

Koji si ti konj Dejane radi te cirilice srbi su ubijali ,silovali i skidali sve sto je na latinici i tebi je to pomirba sad neka kako te sramota nije pokrijse usima . pokrijse usima .

KO
komunikolog
20:45 14.12.2019.

Hrabro je bio u podrumu i brojao granate? Gdje mu je tata bio, bi li govorio isto ovako o ćirilici da su mu četnici silovali mamu?

Avatar Uskok
Uskok
20:31 14.12.2019.

Ti si ograničen tip ispranog mozga. Ćirilica je u ratu značila srpsko zapišavanje teritorija. Koji god dio Hrvatske su Srbi osvojili, micali su table na latinici i stavljali ćirilicu. Ćirilica nije samo pismo nego simbol. Ali briga Dejana za to...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije