Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI DAN VIRTUALNE NASTAVE

'Bilo je cool. Sustav je malo štekao, ali samo nekima'

Za učenike nižih razreda nastava se emitira na trećem programu HRT-a
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/8
16.03.2020.
u 23:10

Učitelji i djeca komunicirali u virtualnom razredu u programu Teams

U Istarskoj županiji jučer je u osnovnim i srednjim školama počela virtualna nastava, dok će u ostatku Hrvatske nastava na daljinu početi u srijedu. U virtualnoj nastavi svaki učenik ima svoje mjesto u virtualnoj učionici, koju vodi razrednik.

Ministarstvo obrazovanja osiguralo je digitalne materijale koje nastavnici mogu koristiti za pojedine predmete, s primjerima i zadacima iz određenog gradiva. Kako je funkcionirala virtualna škola u Istri? Sudeći prema onome što nam je jučer ispričala Dora Pršo, učenica šestog razreda Osnovne škole "Monte Zaro" u Puli, prvi dan virtualne škole, barem u njezinom slučaju, prošao je jako dobro.

Dora, baš kao i cijeli njezin razred, u kojem je 20 učenica i učenika, bili su spremni za virtualnu školu jer su se sa svojom razrednicom pripremali od konca prošlog tjedna, pa i preko vikenda. Cijeli je razred tijekom vikenda bio u stalnom kontaktu kako bi sve bilo spremno u ponedjeljak.

Nastava je počela jučer točno u osam sati ujutro, iako je sustav Microsoft Teams za predmetnu nastavu u početku malo blokirao, i to samo pojedinim učenicima. Neki su se odmah uspjeli ulogirati, a neki malo kasnije. Sve u svemu, prvi dan virtualne škole u slučaju pulske OŠ "Monte Zaro" dobro je funkcionirao. Dori je sve to bilo jako zanimljivo i zabavno. I u ovom se slučaju očito pokazuje da je djeci bliska nova tehnologija, o čemu svjedoči i Dorin primjer.

Za učenike nižih razreda nastava se emitira na trećem programu HRT-a
1/7

Razrednik je u programu Teams napravio virtualni razred s predmetnim učiteljima i djecom, čime je omogućena međusobna komunikacija. Virtualna se nastava odvija kao i obična nastava u učionici, predmet po predmet. Dora je zato jučer dobivala upute i savjete od učitelja po uobičajenom rasporedu. Međutim, kako neki učenici nisu uspjeli otvoriti Teams, oni su nastavu pratili putem Sportske televizije ili YouTubea jer su im učitelji poslali odgovarajuće linkove, koji su objavljeni i na internetskoj stranici škole.

Dora kod kuće ima i internet, YouTube i Sportsku televiziju, ali neka djeca nemaju, a cilj je bio virtualno "pokriti" svu djecu kako bi mogla pratiti nastavu. Učiteljica iz hrvatskog jezika zadala im je točnu stranicu u čitanci i rekla da najprije pročitaju basnu na toj stranici i onda odgovore na pitanja putem Teamsa. Dora nam je ispričala i kako su djeca dobila uputu od učitelja kako da se ponašaju u virtualnom razredu s upozorenjem da moraju pripaziti kako pišu jer virtualna nastava ipak nije Facebook ili Instagram.

Njoj se virtualna nastava jako sviđa. Teams je većinom dobro funkcionirao, dobivala je povratnu informaciju učitelja na vrijeme, sve joj je bilo jako zanimljivo i, kako nam je kazala, "jako cool".

I u školi "Monte Zaro", kako doznajemo iz same škole, bili su zadovoljni kako je prošao prvi dan. Svi su učitelji bili u školi, neki su bili uzbuđeni, a neki nervozni, jer i njima je virtualna škola bila velika novost. Na kraju su svi bili zadovoljni jer su uspjeli.

VIDEO Za učenike nižih razreda nastava se emitira na trećem programu HRT-a

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije