Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh

Bilo bi super da je strip popularniji i bila bi fora da je u lektiri

'10.11.2010. Ulica Ognjena Price, Varazdin, Mihael Badjun osvojio je 1. nagradu na 13. festivalu stripa Crtani romani show odrzanom u Zagrebu Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
15.11.2010.
u 15:00

Učenik osmog razreda Prve osnovne škole, osim što rado čita stripove, crta ih i skuplja te igra košarku

Mladi varaždinski crtač stripova Mihael Bađun izvrsnim je crtežima i pratećom pričom osvojio nagradu Mladi lav za najbolji autorski strip crtača do 14 godina na Međunarodnom festivalu stripa Crtani romani šou u Zagrebu.

Glavni lik nagrađenog stripa je broj 13, za koji svi znaju da je nesretan, no Mihael je uspio na humorističan način prikazati da je 13 broj kao i svaki drugi. Za nagradu je dobio desetak vrijednih stripova, majicu i plakat, a posebno ga vesele autogrami i originalni crteži koje je dobio na festivalu od poznatih autora stripova.

– Od Tomaža Lavriča, Štefa Bartolića i Petruše dobio sam originalne crteže s posvetom, a Enrique Romero, koji crta Modesty Blaise, potpisao mi se u katalog – kaže Mihael dodajući da mu je najomiljeniji stripski junak Ken Parker te da je on "kriv" što je počeo crtati stripove. Prvo je precrtavao stripske junake pa crtao svoje stripove, a brojne je junake nacrtao i kako šeću Varaždinom, jer mu je i grad bio stalna inspiracija za crtanje. – Ne mogu točno reći koliko treba vremena da nastane strip jer to ovisi o broju stranica, detaljima crteža, scenariju, ali za pobjednički strip od jedne stranice trebala su mi tri tjedna – objašnjava Mihael, učenik osmog razreda Prve osnovne škole, koji kad završi domaću zadaću i nauči za školu, igra košarku i čita ili crta stripove.

– Uzmem strip, legnem u krevet i bacim se na čitanje. U mojoj kući se zna: ako od mene nema glasa, ja čitam strip – rekao je mladi stripaš, koji bi volio da je strip popularniji i da o njemu može više razgovarati s prijateljima, no drago mu je i to da voli nešto što ga čini "drugačijim" od vršnjaka. Dovoljno mu je što u školi pod hrvatskim obrađuju strip jednom godišnje, a bila bi mu fora da dobiju strip za čitanje za lektiru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije