Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar tolušić:

Bilo bi dobro da OPG Radice Petrović odustane od novca

03.03.2017., Cakovec - Ministar poljoprivrede Tomislav Tolusic na otvorenju manifestacije Dorucak s Hrvatskih farmi. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
11.03.2017.
u 07:30

Tomislav Petrović radi u Upravi za EU fondove, a OPG njegove žene je preko natječaja te uprave dobila 2,7 milijuna kuna

Nemojte me pitati jesam li trebao poništiti natječaje. Sa svakom izgubljenom godinom sve je manje novca iz fondova EU za ruralni razvoj. Uvjeren sam da je velika većina poljoprivrednika na ljestvici sposobna i pametna, a za ovakve slučajeve, a siguran sam da će ih biti još, žao mi je što u Agenciji za plaćanja nisu provjeravali i krvnu sliku prijavitelja, tko su im mame, tate, braća... Očito da ćemo i to morati raditi – kazao je ministar Tomislav Tolušić nakon što smo objavili da je supruga zaposlenika ministarstva Tomislava Petrovića, jednog od šefova u Upravi za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, dobila 2,7 mil. kuna na natječaju iz suprugova resora.

Tolušić ponavlja da je Petrović mogao dobiti izuzeće od odlučivanja o tom natječaju koje je potpisao bivši ministar Tihomir Jakovina. No to je bilo nemoralno, nekorektno i nepošteno i sukob je interesa – i s izuzećem.

– Nije normalno da se supruga djelatnika koji radi na fondu EU i odlučuje o novcu iz tog fonda javlja na natječaj te ću tražiti da OPG Radice Petrović odustane od novca za prijavljeni projekt, a odustalo se ili ne, ide i prijava Olafu – ponovio je Tolušić. Jučer nismo uspjeli doznati je li Petrovićeva supruga odustala od 2,7 milijuna kuna, no uvidom u odluku o izuzeću, koje nam je poslao sam Petrović, vidi se da se on iz natječaja s “blagoslovom” Jakovine “izuzeo” 24. studenoga 2015., a raspisan je gotovo mjesec dana ranije, 4. studenoga.

Projekt supruge je, doznajemo, zbog nepotpune dokumentacije prvo bio odbijen, a nakon prigovora prihvaćen.

Tolušić kaže kako nema problema da netko od tisuća djelatnika Ministarstva i pripadajućih mu agencija ima neku zemlju za koju dobiva poticaje, ali to ne znači da se netko tko radi na potporama i odlučuje o njima može praviti blesav. Toga se definitivno dovodi u sumnju i da je imao povlaštene informacije.

>>SKANDAL Ženi šefa u Upravi za EU fondove 2,7 mil. kuna

Komentara 4

GO
gooniegoogoo
11:16 11.03.2017.

a dajte o Jakovininoj kući/apoteci i humanitarnoj akciji koji članak. e naš DORHe, policijo, pnuskoci, uskoci sramite se do zadnjeg.

FT
feel_the_coruption
11:40 11.03.2017.

Koliko je samo milijuna kn koštao taj Jakovina. Jednan od najgadljivijih i najnesposobnijih korumpiranih političara oupće u povijesti RH. Milanovićev namještavač natječaja. Svaka sekunda šta je taj lopov na slobodi, je tragedija za hrvatsku.

PP
plavac plavi
14:07 11.03.2017.

Je li taj Jakovina, grobar hrvatske poljoprivrede, još uvijek na slobodi???? A DORH istražuje vjerodostojnost nečije maturtalne svjedodžbe!!! Ne mogu vjerovati!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije