Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
europski izbori

Biljana Borzan: Bili smo u sukobima, a HDZ nas nije doživio kao konkurenciju

Biljana Borzan
27.05.2019.
u 14:11

SDP-ova europarlamentarka Biljana Borzan rekorderka je po preferencijskim glasovima na listi SDP-a

SDP će u EU parlamentu predstavljati Biljana Borzan, Tonino Picula, Predrag Fred Matić i Romana Jerković. SDP-ova europarlamentarka Biljana Borzan rekorderka je po preferencijskim glasovima na listi SDP-a, gostovala je u studiju Večernji TV, gdje je govorila o rezultatima EU izbora i uspjehu SDP-a.

"Ponosna sam na rezultate, čovjeku mora biti drago da sve te godine ulaže. Meni je to bilo važno jer sam smatrala da u predizbornoj kampanji nisam ni bila. Radila sam u kampanji kroz pet godina. Kampanja je folklor koji moraš obaviti pred izbore. Sve ono što ću dobiti jest zbog toga što sam radila pet godina", kazala je Borzan o rezultatima izbora za EU parlament.

"Mi smo si sami zadali daleko manji cilj. To je veliki uspjeh. Time je veći, jer HDZ ima isti broj mandata. To je svakako nešto što pokazuje da je u jednom dijelu pogođena lista", rekla je. 

"Imali smo jake pojedince koji nemaju problem doći na tržnicu i razgovarati s građanima", dodala je. "Ako ste u zadnji tren došli, ljudi neće za vas glasati", rekla je. "Postiglo se jedno zajedništvo", dodala je.

"Bili smo u sukobima, a HDZ nas nije doživio kao konkurenciju i sada je došlo do sukoba kod njih i to se odrazilo na njih. Izgubili su osjećaj zajedništva", rekla je Borzan.

"Činjenica je da Milanović, kamo god ide, izaziva pažnju. S ljevice je najjači kandidat. Poprilično ga zazivaju građani", kazala je Borzan o mogućoj kandidaturi Zorana Milanovića u utrci za Pantovčak. 

"Kažu da im nedostaje 'fajter'. Nema političara te strasti i čini se da to ljudima nedostaje", kazala je. 

"Mislim da se predsjednica može pobijediti", dodala je. Dodala je da je malo iznenađena da je Škoro zainteresiran za Pantovčak. 

"Željela bih ostati u istim odborima, s druge strane me i u okviru toga zanima programirano kvarenje uređaja. Stvar je da je to udar na džep, a s druge strane udar na okoliš", kazala je Borzan.

Ključne riječi

Komentara 23

BA
bartol123
14:27 27.05.2019.

Imaju 18% i dobiju 4 mand. Suverenisti skoro 9% i 1 mandat...Pa gdje je tu logika...?

MO
moškov
14:00 27.05.2019.

Borzanki je odlicno ..prodaje drveni celik ...i za to dobije puno novaca.... ...... se njoj za sve ostalo...

RI
rimac444
22:02 27.05.2019.

Kada bi narod znao da su komunjare sljedbenici najgore zločinačke partije nad hrvatskim narodom, pitanje da li bi dobili ijedan glas normalnih ljudi. Za istinu trebamo lustraciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije