Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S&D GRUPA

Biljana Borzan izabrana za potpredsjednicu europskih socijaldemokrata

Biljana Borzan
Foto: sdp
19.06.2019.
u 17:55

Eurozastupnica Borzan ovime postaje jedna od najmoćnijih europarlamentarki. Također je najavila daljnju borbu za prava potrošača, pacijenata i manjinskih skupina

SDP-ova eurozastupnica Biljana Borzan izabrana je danas na mjesto potpredsjednice socijalista i demokrata u Europskom parlamentu, potvrdili su iz njezinog ureda.

Politička grupacija socijalista u Europskom parlamentu druga je po broju zastupnika stoga je ovo imenovanje veliki uspjeh za samu zastupnicu.

- Zahvaljujem kolegama i novoj predsjednici grupe Iratxe Garcia Perez na podršci i odgovornosti koja mi je ukazana. Velik je ovo uspjeh za našu delegaciju i SDP Hrvatske koji po prvi put ima predstavnika u vrhu političke grupe u Europskom parlamentu. Odličan rezultat liste na izborima je bio prepoznat i u Bruxellesu - rekla je Borzan.

Ovakva pozicija donosi i moć u vidu utjecaja na smjer i odluke političke grupe. Potpredsjednici se inače biraju političkim pregovorima i tajnim glasovanjem svih zastupnika grupe.

- Kao i do sada, borit ću se da u europskim politikama Hrvatska ima jaku poziciju za stolom. Želim da se glas naših građana čuje kada se donose europske odluke koje utječu na njihove živote. U Europskoj uniji ne smije biti velikih i malih, bitnih i nebitnih. Ovime socijalisti pokazuju da premda nismo svi isti - svi smo ravnopravni za europskim stolom - izjavila je oduševljena eurozastupnica Borzan.

Osim toga, najavila je i daljnju borbu za prava potrošača, pacijenata te manjinskih skupina. Kako će se to sve odraziti na prosječnog građanina tek nam ostaje za vidjeti.

Komentara 22

Avatar mrkyyy
mrkyyy
21:23 19.06.2019.

Iako nije moj politički izbor, čestitke. Sposobna žena, političarka i europarlamentarka

PR
prajdali100
20:10 19.06.2019.

Bravo ! Postoji 2- 3 SDP- ovaca koji zaista vrijede.Biljana je koplje iznad svih.

PR
prokurator
21:46 19.06.2019.

biljana je jedna od rijetkih ljudi u politici koji su zaista ljudi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije