Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo torcidaša

'Krv! Zovi Hitnu! Blažević je ležao na podu, glava mu je bila na stubi'

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/2
20.09.2018.
u 14:38

'Čuo sam krikove. Vidio sam Blaževića na podu, ležao je u lokvi krvi, glava mu je bila na stubi. Mladić je stajao s nožem i vikao: 'Ja sam ubojica!'

U Splitu se trenutačno odvija suđenje Nikoli Gusiću Janjiću (24) kojeg se sumnjiči da je odgovoran za ubojstvo torcidaša Ivana Mate Blaževića (23).

U kolovozu, prošle godine navodno je Gusić Janjić ispred lokala Reket u Stobreču ubo s nožem Blaževića u prsa te nakon toga pobjegao. Blažević je nakon pola sata preminuo u splitskoj bolnici, a Gusić Janjić predao se nakon 40 dana skrivanja i bijega od policije. Osumnjičeni se ne smatra krivim, no žao mu je što se dogodilo Blaževiću, tako da su svjedoci sad ključni u rješavanju slučaja.

Jedan je od njih  svjedok Mislav koji je u svom iskazu naveo da je čuo prepiranje između svog prijatelja, preminulog Blaževića i glavnog osumnjičenika, prenosi Dalmatinski portal.

– Nakon fešte Svetog Lovre dovezao sam se do Reketa. Vidio sam dvije djevojke za stolom, smjestio sam se uz šank, a onda je došlo petnaestak mladića. Znam Hasana, Blažević mi je prijatelj. Pili smo piće, čuo sam viku i prepiranje između Blaževića i meni tada nepoznatog mladića. Sjedili su stol do stola.

Meni je izgledalo bezazleno, bilo je to više neko dobacivanje, a ne prepirka. Mladić se digao i izašao. Čuo sam krikove. Vidio sam Blaževića na podu, ležao je u lokvi krvi, glava mu je bila na stubi. Mladić je stajao s nožem i vikao: ''Ja sam ubojica!'' Krenuo sam da mu oduzmem nož. Bio je to veliki nož. Uhvatio sam ga, ali se otrgnuo.

Pokušao sam pomoći Mati, zaustaviti krvarenje. Činilo mi se da je prošlo dosta vremena dok je stigla hitna pomoć – prepričao je svjedok.

Nije imao primjedbi osim što danas više nije siguran da je mladić s nožem vikao: ''Ja sam ubojica!''

– Bio sam u šoku, ne znam jesam li to izjavio. Sada se ne sjećam – kazao je svjedok.

Na ispitivanju u Državnom odvjetništvu govorio je i o nemilom događaju koji se dogodio na Veliki petak i koji je navodno prethodio onome što se događalo ispred lokala Reket.

– Prije Uskrsa bio je incident s Antom Prološčićem Šerifom. Bio je pijan, provocirao je goste, Blaževića je napao s leđa. Pobjegao je, ali smo ga sustigli. Ne znam koji su bili motivi Gusić Janjića, ali on je tražio da prestanemo, čuo sam i da je izvadio nož – kazao je svjedok.

Svjedok je rekao i nekoliko riječi o preminulom mladiću. 

Izgubio sam prijatelja, bio je odličan čovjek. Nije izlazio van s namjerom da izazove incident – rekao je svjedok. 

Branitelje je zanimalo i zbog čega su se prepirali Blažević i Gusić Janjić i je li ih itko pokušao smiriti. Svjedok je na to rekao kako nije previše obraćao pozornost na sadržaj njihove prepirke, nego im je samo rekao da se smire, a i da pretpostavlja da ih je sigurno još netko ''normalan'' pokušao smiriti. On je nakon toga otišao za šank i uzeo si pivo.

Drugi svjedok Dominik kaže da je predosjećao da će se dogoditi nešto loše:

– Došao sam malo prije 23 sata, onda sam prošetao po Stobreču i vratio se oko tri sata. Antonela je puštala glazbu, u Reket je ušla skupina od 20-ak mladića, među njima i Blato. Konobar ih je upozorio da je u Reketu privatna zabava. Vidio sam da su pod utjecajem alkohola pa sam zvao voditelja da zatvori kafić jer konobar nije htio.

Osjećao sam da bi se mogla dogoditi neka glupost. Blato je od Antonele tražio zvučnik, Nidžo je tražio da ostavi curu, a ovaj ga je vrijeđao pogrdnim riječima. Nidžo i prijatelj izišli su, vidio sam kako ga prijatelj poteže za majicu. Vratili su se i sjeli za stol s djevojkama. Nikola Hasan smirivao je Blata, a on je nastavio provocirati.

Nije to bio neki sukob, više verbalno nabacivanje, psovanje na neki način, ne mogu se sada sjetiti sadržaja. Nidžo i prijatelj su izašli, a Blato je krenuo za njim. Čuo sam da netko viče: ''Stani!'' Netko je uzviknuo: ''Krv! Zovi Hitnu!'' Blažević je ležao na podu, glava mu je bila na stepenici – kazao je svjedok.

I on je vidio kako je Blažević od Gusić Janjića tražio ispriku. 

– Ne mogu se sjetiti o čemu se radilo i zbog čega se trebao ispričati. Blato je rekao Nidži da klekne i ispriča se pa će mu oprostiti. To mu je on kazao, Nidžo nije ništa odgovorio – kazao je svjedok.

Treća svjedokinja Ana, prijateljica  spomenute Antonele koja radi kao konobarica u lokalu Reket, također je potvrdila kako je pretpostavljala da će doći do žestoke svađe jer su od početka krenule lagane tenzije između mladića.

– Bila sam u šoku. ''Zovite hitnu pomoć'', netko je vikao. Za pet minuta došla je hitna, a onda i policija – zaključila je svoj iskaz svjedokinja.

Isprva se nagađalo da je do sukoba došlo zbog djevojke, no istragom i iskazima svjedoka upućuje se na to da su se osumnjičeni i žrtva i prije fizički sukobili, pri čemu je osumnjičeni lošije prošao pa je od tog događaja navodno počeo nositi nož.

 

Komentara 2

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije