Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Lovrić Merzel

J. Jovev radila je u kampanji HDZ-a i za to dobila 17.000 kuna

Jasmina Jovev
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/3
Autori: Ivanka Toma, Danijel Prerad
03.02.2014.
u 21:00

Za roditeljskog dopusta ne smije se raditi ni obavljati poslove temeljem ugovora o djelu, kažu u Zavodu za zdravstveno osiguranje

“Za vrijeme roditeljskog dopusta naknada plaće tereti sredstva državnog proračuna s pozicije Ministarstva socijalne politike i mladih i osigurana osoba za to vrijeme ne može raditi ni obavljati poslove temeljem ugovora o djelu”, odgovor je Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje na pitanje smije li osoba za vrijeme rodiljskog dopusta (točnije korištenja drugih šest mjeseci) sklopiti ugovor o djelu i zarađivati “sa strane”.

Tako smo dobili jasan odgovor da je Jasmina Jovev, bivša zaposlenica u kabinetu Marine Lovrić Merzel, sisačko-moslavačke županice, postupila nezakonito kad je za vrijeme rodiljskog dopusta bila angažirana u predizbornoj kampanji županičina protukandidata Ive Žinića iz HDZ-a.

Jovev kaže da je "potjerana s posla"

Žinić je, naime, na svojoj web-stranici, uza sve informacije vezane za njegovu kandidaturu za funkciju župana Sisačko-moslavačke županije naveo i popis troškova u kampanji. Na listi troškova izborne promidžbe pod točkom 16. naveden je i ugovor o autorskom djelu sklopljen s Jasminom Jovev 1. travnja 2013. na temelju kojega je isplaćen honorar od 17.377,46 kuna.

Jasmina Jovev je, kako kaže, "potjerana s posla" 7. veljače 2013. godine i tada je otišla na bolovanje.

– Na bolovanju sam bila nekoliko dana nakon čega sam aktivirala šest mjeseci roditeljskog dopusta, koji su u Županiji odobrili, i na koji sam imala pravo po zakonu. Za vrijeme tog roditeljskog dopusta odradila sam nekoliko tjedana predizborne kampanje za HDZ-ova kandidata Ivu Žinića na razini Županije. Nakon što mi je rodiljski dopust završio 22. listopada 2013., dolazim na posao i tada mi uručuju rješenje da sam stavljena na raspolaganje jer su napravili novu sistematizaciju poslova i ukinuli moje radno mjesto – rekla je Jovev.

Ubrzo mi istječe vrijeme "raspolaganja"

Na to se rješenje žalila, a Županija je odbila žalbu pa, kaže Jovev, sve još uvijek traje.

– Ubrzo mi istječe vrijeme "raspolaganja" tako da ostajem i službeno bez radnog mjesta. No, nisam, kako to županica tvrdi, dobila otkaz, niti mi je on ikad uručen, već sam bila stavljena na raspolaganje. Trenutačno sam na službeničkom sudu Županije u sporu o otkazu koji mi žele dati pod izlikom da sam "dilala" službene dokumente medijima – rekla je Jasmina Jovev istaknuvši kako je zadnjih dana na bolovanju zbog bolesti djeteta, a ne zbog svog bolovanja, i na koji opet ima pravo po zakonu.

Drago joj je, dodaje, što je HZZO tako brzo reagirao kad je već DORH-u trebalo devet mjeseci da počne provjeravati dokumente koje je 11. svibnja prošle godine predala županijskom državnom odvjetništvu u Sisku i USKOK-u.

>> Stanković: Sramota je da se ne staje na stranu zviždačice

>> Merzel: Sve su to laži, Jovev je radila za HDZ, a Stanković se sa mnom obračunava

>> Lovrić-Merzel: Neću dati ostavku... Nemojte biti smiješni

Komentara 78

RE
rennes
16:27 03.02.2014.

Velika podrška gđi Jovev! Samo hrabro naprijed! Mnogi su uz vas!

DU
Deleted user
16:26 03.02.2014.

Partijski mediji vrše hajku protiv bolovanja dok Šegon & Sabo & Lovrićka pljačkaju državu

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
16:29 03.02.2014.

nije kriv komunistički lopov ! pošten zviždač je kriv ! utamničimo nevinog !....to je prosječna idea "naprednih" komunista

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije