Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potresna vijest

'Bila je zarazna pozitivna energija kojom je zračila'

Dolores Lambaša
23.10.2013.
u 19:53

U trenutku nesreće Lambaša je bila vezana pojasom i drijemala je na suvozačevu sjedalu koje je bilo lagano spušteno. Od siline udarca izletjela je iz vozila kroz stražnje staklo.

Glumica Dolores Lambaša (32) preminula je oko 14 sati u slavonskobrodskoj bolnici od posljedica teških ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći. Glumac Stojan Matavulj, koji je upravljao vozilom u kojem je Dolores sjedila na suvozačevu sjedalu, lakše je ozlijeđen.

Nesreća se dogodila oko 6.45 sati na autocesti A3 Bregana – Lipovac nedaleko od Oprisavaca u Brodsko-posavskoj županiji. Lambaša se sa Stojanom Matavuljem za upravljačem terenca varaždinskih oznaka vraćala iz Beograda. Operirana je u slavonskobrodskoj bolnici u koju je stigla oko 7.20 sati i zadržana je na Odjelu za intenzivno liječenje. Glumica je imala ozljede glave, trbušne šupljine i prsišta, a izgubila je i mnogo krvi. U trenutku nesreće bila je zavezana pojasom i drijemala je na suvozačevu sjedalu koje je bilo lagano spušteno. Od siline udarca izletjela je iz vozila kroz stražnje staklo. Primarijus dr. Josip Samardžić, voditelj Odjela za kirurške bolesti, potvrdio je da je glumičino zdravstveno stanje vrlo ozbiljno i kritično.

– Pacijentica je primljena politraumatizirana i u hemodinamičkom šoku. Odmah je poslana u operacijsku salu, gdje je reanimirana i gdje su učinjeni kirurški postupci radi hemodinamičke stabilizacije – rekao je dr. Samardžić. No, unatoč svim naporima liječnika glumica je ubrzo nakon operativnog zahvata preminula.

Kriminalistička obrada

Stojan Matavulj lakše je ozlijeđen, a policija će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu jer je svojim automobilom iz još neutvrđenog razloga udario u vozilo ispred sebe. Oba su vozila sletjela s ceste i prevrnula se na krov. I vozač drugog auta, koji je također vozio u smjeru Zagreba, lakše je ozlijeđen. Kad je došla policija, Matavulju su nogavice navodno bile mokre do koljena, kao da je klečao na mokroj travi pokraj autoceste. Dugo je stajao i zamišljeno gledao u slupane automobile, a potom se počeo nervozno šetati zaustavnim trakom. Na kraju je uzeo osobne stvari iz Nissana, poslije čega je odveden u policijsku postaju na kriminalističku obradu. Nakon istrage znat će se je li nesreću prouzročio u trenutku nepažnje ili je zbog umora zaspao za upravljačem.

Doloresina obitelj, čim je čula za nesreću, uputila se u Slavonski Brod. Supruga glumca Stojana Matavulja stigla je po njega iz Varaždina. Dolores Lambaša i Stojan Matavulj zajedno su glumili su RTL-ovoj seriji “Ruža vjetrova”, a kako doznajemo, postali su bliski prijatelji. Glumačka ekipa serije šokirana je zbog tragične smrti kolegice.

– Dolores je bila moja studentica na Akademiji dramske umjetnosti i uvijek je bila vrlo draga, srdačna i otvorena bez obzira na to kako se prezentirala prema van. Mogu samo moliti dragog Boga da joj podari mir. Kad sam čula za nesreću, moje misli bile su samo pozitivne i slala sam joj pozitivnu energiju, ali, na žalost, dogodila se tragedija. Zvala sam Stojana i poslala mu SMS da sam tu ako mu išta treba, ali nije mi se javio – potresenim glasom kazala nam je glumica Mirela Brekalo Popović i dodala da je Matavulj jako dobar vozač te je i nju često vozio na predstave na koje su zajedno putovali.

– No, sekunda je dovoljna da se dogodi tragedija – dodala je Brekalo Popović.

I glumac Žarko Radić nije mogao vjerovati nakon što je čuo potresnu vijest.

Sućut obitelji

– Užasno. Bila je puna života. Živimo u vremenu u kojem je postalo neizbježno da ljudi stradavaju – kaže Radić. I Janku Popoviću Volariću će Dolores, koja je bila klasa ispred njega na Akademiji, ostati u lijepu sjećanju.

– Nismo bili bliski prijatelji, ali ona je uvijek zračila posebnom strašću i ljubavi prema životu. Zarazna je bila ta njena pozitivna energija kojom je zračila i dok je glumila i dok je s nama tulumarila – rekao je Janko. Glumica Nives Ivanković kratko je poručila da je Dolores u njenim molitvama, a Jasna Odorčić na Lambašinu Facebook-profilu napisala je: – Nebo je dobilo još jednu zvijezdu.

U povodu smrti Dolores Lambaše oglasila se i RTL Televizija: – Šokirani smo tužnom viješću i tragičnom smrću glumice Dolores Lambaše. Zauvijek ćemo je pamtiti kao velikog i predanog profesionalca i prijatelja. Posljednju TV ulogu odigrala je u seriji “Ruža vjetrova” te uime RTL-a Hrvatska i cijelog tima Fremantle Medije izražavamo duboku sućut obitelji.

>> Lambašini kolege i prijatelji šokirani viješću o njenoj smrti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije