Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tuže banku sperme

Bijele lezbijke tuže zato što su dobile crnu bebu

beba lezbijke
Foto: Privatni album
1/3
04.10.2014.
u 15:38

Jennifer Cramblet (36) i njena partnerica Amanda Zinkon (29) podigle su tužbu protiv jedne banke sperme zato što su Jennifer umjesto sperme bijeloga čovjeka, greškom poslali spermu Afroamerikanca...

Jennifer Cramblet (36) i njena partnerica Amanda Zinkon (29) podigle su tužbu protiv jedne banke sperme zato što su Jennifer umjesto sperme bijeloga čovjeka, greškom poslali spermu Afroamerikanca.

Pogreška je otkrivena tek nakon pet mjeseci kada je presretna Jennifer nazvala kliniku kako bi spermu istog čovjeka rezervirala i za svoju partnericu. Tada je izašlo na vidjelo da joj nisu poslali spermu pod brojem 380, već onu pod brojem 330. Radost zbog uspješne trudnoće u tom trenutku poslala je noćna mora.

Crno dijete među bijelcima

Ovaj homoseksualni par živi u gradiću na istoku američke savezne države Ohio u kojem je 98 posto stanovništva bijelo. Sama Jennifer osobu crne boje kože nije vidjela sve dok nije otišla na fakultet. Spoznaja da će u takvoj sredini roditi crno dijete radost zbog skorog rođenja pretvorila je u ljutnju, razočaranje i strah. Par je bio jako zabrinut zbog činjenice da će u gotovo potpuno bijeloj sredini morati odgajati dijete tamne kože, a Jennifer je strahovala i hoće li njezina obitelj, koju ne odlikuje pretjerana tolerancija i razumijevanje, prihvatiti unuku tamne kože.

Mala Payton sada ima dvije godine i njene dvije majke vole je više od svega, a tužbu protiv Midwest Sperm Bank iz okolice Chicaga, podigle su zato što smatraju da su oni, svojom nepažnjom i nemarom, njima oduzeli pravo da same izaberu i odlučuju o vlastitom životu.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Jennifer i Amanda vjenčale su se u New Yorku, a tek nekoliko dana nakon vjenčanja krajem 2011. godine donijele su i u stvarnost pretočile odluku da postanu roditelji. Njihov pakao počinje u travnju 2012. kada je Jennifer već bila u petom mjesecu trudnoće. Tada su se već bile preselile u drugi grad, kako bi bile bliže Jenniferinoj obitelji, ali i kako bi djetetu mogle pružiti bolji vrtić i obrazovanje. No netolerancija nije bila jedini problem s kojime su se susretale. Kako mala Payton ima kosu tipičnu za Afroamerikanke, frizerke koje šišaju bijelu djecu ne znaju je ošišati, pa su Jennifer i Amanda malenu morale voditi u drugi grad, u tamošnju crnačku četvrt.

- Za druge majke šišanje njihovih djevojčica i nije tako stresan događaj, ali za nas jest. Kako bismo dobile odgovarajuću frizerku koja kvalitetno zna ošišati ovakvu kosu, odlazimo u sredinu u kojoj jako odudaramo i u kojoj zaista nismo dobro došle, stoji u tužbi.

Šok zbog bezosjećajnosti

One su podigle tužbu i zbog toga da se više nikomu ne dogodi ono kroz što su njih dvije morale prolaziti. Ogorčene su one i revoltirane i ponašanjem banke sperme nakon što je pogreška otkrivena. Vrlo brzo nakon otkrića iz banke su prekinuli svaki kontakt, poslali su Jennifer joj pismenu ispriku i ček za povrat novca koji je uplatila za spermu kojom je oplođena. Jennifer kaže da je u tom trenutku bila potpuno slomljena i da nije mogla vjerovati da netko može imati toliko malo suosjećanja za osobu koja pati njihovom greškom. U tužbi Amanda i Jennifer traže odštetu od minimalno 50 tisuća dolara. Taj novac upotrijebit će za plaćanje psihološkog savjetovanja, ali i za preseljenje u sredinu sa većom rasnom raznolikošću, tamo gdje se mala Payton neće tako drastično razlikovatičita od ostale djece i gdje neće biti netolerancije.

>>Nećemo imati veliku feštu za gay vjenčanje jer čekamo bebu

>>Biološki roditelji bolesnog sina ostavili surogat-majci

Komentara 53

DU
Deleted user
16:25 04.10.2014.

Da, njihovim sugrađanima je sigurno čudno dijete tamne kože a nije im čudno da dvije žene imaju potomka, moš mislit.

ST
stefj
16:39 04.10.2014.

Ah, zar homoseksualci mogu biti i rasisti? Čitajući u zadnje vrijeme članke o njima, čovjek bi mogao zaključiti da su svi veliki borci za jednakost... Ili je to ipak samo jednakost koja njima odgovara?

Avatar serafina
serafina
16:34 04.10.2014.

Pa i one imaju toleranciju 0 kad kažu da ne žele ići u crnačku četvrt . Prvog crnca je vidjela kad je otšla na fakultet.Koji problem šišanje djevojčice. Jadno dijete sa ovakve dvije matere, Fuj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije