Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMMIT U SINGAPURU

Bijela kuća pripravna za susret Trumpa i Kim Jong Una

Donald Trump
LEAH MILLIS/REUTERS/PIXSELL
30.05.2018.
u 07:39

Opisujući Kima kao "potpredsjednika Sjeverne Koreje" Trump je na Twitteru potvrdio "da se trenutno odvijaju susreti kojima se priprema summit".

Bijela kuća spremna je da se planirani summit između američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una održi 12. lipnja kako je i bilo planirano, rekla je u utorak glasnogovornica Sarah Sanders.

"Predsjednik smatra da razgovori idu dobro.. te da su sastanci koji se održavaju ovaj tjedan.. sigurno znak napretka", rekla je Sanders novinarima koji putuju s Trumpom u Nashville.

"Bit ćemo spremni ako se održi 12. lipnja. Sigurno ćemo biti spremni i ako se iz nekih razloga održi kasnije - i za to ćemo biti spremni", rekla je.

Trump je ranije u utorak potvrdio da bivši šef sjevernokorejske obavještajne službe Kim Yong Chol putuje u New York, dok se nastavljaju pripremni razgovori za planirani susret na vrhu američkog predsjednika i sjevernokorejskog čelnika.

Opisujući Kima kao "potpredsjednika Sjeverne Koreje" Trump je na Twitteru potvrdio "da se trenutno odvijaju susreti kojima se priprema summit".

Sadašnji potpredsjednik središnjeg odbora vladajuće Radničke stranke, Kim će biti najviši dužnosnik koji za posljednjih 20-tak godina posjećuje SAD.

"Sastavili smo sjajan tim za naše razgovore sa Sjevernom Korejom", pohvalio se na Twitteru američki predsjednik Trump. 

Donald Trump
1/11

Komentara 1

PI
PiratiSnebesa
08:05 30.05.2018.

Kauboji i Indijanci zdravo 🎸

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije