Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČESTITKA NOVOJ PREDSJEDNICI OSMANI

Bijela kuća: Amerika ustrajno podržava Kosovo

Vjosa Osmani
Foto: LAURA HASANI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
22.04.2021.
u 19:40

Predsjednik SAD-a Biden zalaže se za uzajamno priznanje Srbije i Kosova

Za razliku od bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa koji se pri kraju mandata zalagao za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije, aktualni predsjednik SAD-a Joe Biden odmah po dolasku na vlast pokušava riješiti taj problem. U čestitki novoj predsjednici Kosova Vjosi Osmani, koju je ona objavila na društvenim mrežama, Biden je kazao da se zalaže za uzajamno priznanje Srbije i Kosova.

Biden je ondje kazao da “će nastaviti podupirati napore kako bi se produktivnim dijalogom između Srbije i Kosova postigao trajni mir i konačno sporazum o normalizaciji” koji se treba “temeljiti na uzajamnom priznanju”, istaknuvši da je za Kosovo “od temeljne važnosti normalizacija odnosa sa Srbijom” jer onda Kosovo može “ostvariti svoje potencijale i u potpunosti se integrirati u euroatlantske institucije”.

SAD će, kako je rekao, “ustrajno podržavati Kosovo”. “Znam da će postizanje tog cilja zahtijevati fleksibilnost i teške kompromise na tom putu, a SAD će vam biti partner na svakom koraku”, istaknuo je Biden. 

Ključne riječi

Komentara 9

XA
xaron
22:18 22.04.2021.

On podržava i Afganistan.

ST
stanoe
14:12 23.04.2021.

Jos malo pa ce i SAD prknuti u cabar, pa cemo onda vidjeti sto ce svi koji se iza njih kriju.

SI
sisavac
05:46 23.04.2021.

A jel potiče pomirenje ukrajinaca i rusa? Ono, bio neki referendum... Kosovo amerikanci vojskom uzeli Srbiji. Čemu razlikovati istu stvar? Amerika je prva nasilno promijenila granice u Europi. Sve ostalo je samo tehnikalija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije